Τσίπρας: Υπόνοιες για σχέδιο εμπρησμού - Επέστρεψε εκτάκτως από τη Βοσνία

"Με προβληματίζουν οι παράλληλες εστίες" δήλωσε ο Πρωθυπουργός

Υπόνοιες για σχέδιο εμπρησμού άφησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Βοσνία όπου βρισκόταν για να βραβευθεί για τη συμβολή του στην ειρήνη στα Βαλκάνια. Μετά την πύρινη λαίλαπα που καίει την Αττική, αποφασίστηκε να επιστρέψει εσπευσμένα από το Μόσταρ της Βοσνίας, όπου δε θα παραμείνει για την προγραμματισμένη τελετή. Με το που έφτασε στην Αθήνα, κατευθύνθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Π.Υ. στο Χαλάνδρι. 

«Θέλω να πιστεύω ότι παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες θα καταφέρουμε να κάνουμε ό,τι ανθρωπίνως δυνατό για να τεθούν υπό έλεγχο τα μέτωπα της φωτιάς, παρά το γεγονός ότι με προβληματίζουν οι παράλληλες εστίες, τόσο ανατολικά όσο και δυτικά της Αττικής» δήλωσε ο Πρωθυπουργός από τη Βοσνία. 

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι ενημερώθηκε μόλις προσγειώθηκε στο Μόσταρ, της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης «ότι είναι σε εξέλιξη μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Αττική, με τρία παράλληλα πύρινα μέτωπα».

Σημείωσε ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς και πρόσθεσε ότι επιχειρούν όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Παρόμοιο προβληματισμό εξέφρασε νωρίτερα και ο Νίκος Τόσκας. «Δεν είναι και τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημειώνοντας ότι: «Χθες το βράδυ και πάλι στα Γεράνεια, στην ίδια περίπου περιοχή που εκδηλώθηκε η σήμερα η πυρκαγιά, είχαμε άλλες δύο πυρκαγιές, οι οποίες όμως τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο. Σήμερα το απόγευμα και ενώ η φωτιά στην Κινέτα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, εκδηλώθηκε και άλλη πυρκαγιά πάνω από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Και αυτή αντιμετωπίστηκε γρήγορα, όμως όλα αυτά δεν μπορεί να μην μας βάζουν σε σκέψεις».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top