Ο πρόωρος χαμός του 12χρονου Νικήτα και η βλάβη στο καινούργιο ασθενοφόρο

Τι λέει ο πατέρας του αποκλειστικά στο STAR

Ένα αγόρι μόλις 12 ετών χάθηκε πρόωρα, μετά από μια απίστευτη περιπέτεια με το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Ο πατέρας περιγράφει αποκλειστικά στον Βαγγέλη Γκούμα για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, όλα όσα συνέβησαν πριν ο γιος του φύγει για πάντα.    

Η τελευταία σκηνή μιας ανείπωτης τραγωδίας παίχτηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Νίκαια. Δυο γονείς  χαμένοι δίπλα στο φέρετρο του ενός από τα δίδυμα αγόρια τους, προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το κακό που τους βρήκε, τόσο ξαφνικά.

«Ξαφνικά το παιδί κατά τις 2.00 περίπου η ώρα ξύπνησε με μια έντονη δύσπνοια. Μου φώναξε “μπαμπά έχω δύσπνοια , δεν μπορώ να αναπνεύσω”. Σηκωθήκαμε αμέσως πήγαμε κοντά του, το παιδί είχε όντως πρόβλημα, δεν μπορούσε να αναπνεύσει κι είχε αρχίσει να χάνει το χρώμα του. Ξαφνικά κατέρευσε, έπεσε στο πάτωμα του σαλονιού , εγώ τον κρατούσα. Η σύζυγός μου είχε τηλεφωνήσει προκειμένου να καλέσουμε ασθενοφόρο και ταυτόχρονα έπαιρνε οδηγίες από μια γιατρό του ΕΚΑΒ τι να κάνουμε» περιγράφει ο πατέρας. 

Όταν το ολοκαίνουργιο ασθενοφόρο έμεινε στη μέση του δρόμου

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ο μόλις 12 ετών Νικήτας, ανέβαινε τον δικό του Γολγοθά με τους δυο γονείς στο πλευρό του. Η συνέχεια, όμως, τους επεφύλασσε εκπλήξεις που δε χωρά ανθρώπινος νους. 

«Επί της Βασιλίσσης Σοφίας  στο ύψος του Ιπποκρατείου νοσοκομείου ξαφνικά το ασθενοφόρο ακινητοποιήθηκε κι έγινε ένα μπλακ άουτ μέσα στο ασθενοφόρο. Σβήσανε τα φώτα, το παιδί τρόμαξε. Το κλιμάκιο του ΕΚΑΒ ειδοποίησε αμέσως για άλλο ασθενοφόρο. Μεσολάβησε κάποια ώρα, τώρα δεν ξέρω πόσο ακριβώς ήταν πέντε λεπτά , δέκα λεπτά...» συνεχίζει ο πατέρας.

Σαν να μην έφτανε το σοβαρό πρόβλημα υγείας, που αντιμετώπιζε το παιδί , η ακινητοποίηση του ασθενοφόρου - το οποίο μάλιστα είναι ολοκαίνουριο - έμοιαζε με κακόγουστο αστείο! Ο χρόνος είχε, πλέον, αρχίσει να μετρά αντίστροφα...  

«Μέχρι να έρθει το άλλο ασθενοφόρο να ξαναβάλουν το παιδί και να του δώσουν οξυγόνο μεσολάβησε ένα χρονικό διάστημα το οποίο υποθέτω ότι έπαιξε κάποιο ρόλο. Ενώ το παιδί ήταν εντάξει όσο ήταν στο πρώτο ασθενοφόρο έπαιρνε το οξυγόνο του, μίλαγε, ήταν ευδιάθετος με όλη αυτή την ιστορία προφανώς τρόμαξε με την ακινητοποίηση του οχήματος και το μπλακ άουτ που έγινε, κι έχασε τις αισθήσεις του».

Ο πατέρας του μικρού Νικήτα ζητάει να μάθει γιατί χάλασε το ασθενοφόρο, γιατί έπαθε μπλακ άουτ, όπως είπε χαρακτηριστικά κι ακόμη αν υπάρχουν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις όπου ασθενοφόρα ακινητοποιήθηκαν στη μέση το δρόμου.

ΕΚΑΒ: Το παιδί δεν έμεινε λεπτό χωρίς οξυγόνο

«Δυστυχώς και στα καινούρια ασθενοφόρα έχουμε βλάβες. Χωρίς οξυγόνο δεν έμεινε καθόλου το παιδί, όχι μόνο την ώρα που χάλασε και για τη μεταφορά από το ένα ασθενοφόρο στο άλλο, χρησιμοποιήσαμε τη φορητή φιάλη , έτσι ώστε να μη μείνει καθόλου, δευτερόλεπτο το παιδί χωρίς οξυγόνο» εξηγεί ο Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος.

Ο μικρός Νικήτας άφησε την τελευταία του πνοή στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων. Οι γονείς του, ωστόσο, πάντα θ’ αναρωτιούνται μήπως αυτά τα κρίσιμα λεπτά της καθυστέρησης, οδήγησαν σ’ αυτή μοιραία κατάληξη…
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top