Αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος - Σταμάτη: "Ευχαριστώ τον Θεό"

Τι λέει ο συνήγορός του, Ι.Παγορόπουλος, στο star.gr

Νέα ενημέρωση 14:43

Ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, βγαίνει από τις φυλακές, μετά από απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών.

Το Εφετείο έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης ενώπιον του Αρείου Πάγου της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του. 

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, Ι. Παγορόπουλος και Ι. Νικολάου επικαλέστηκαν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 19 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, μετά την αποκάλυψη των "χρυσών μιζών" από τα εξοπλιστικά. 

Βίκυ Σταμάτη στο star.gr: "Ευχαριστώ τον Θεό"

Τις πρώτες δηλώσεις μετά την είδηση της αποφυλάκισης, έκανε στο star.gr η Bίκυ Σταμάτη. 

Μιλώντας στη δημοσιογράφο Μαριάννα Τζαννετάτου αποκάλυψε πως ήταν η εκείνη που μετέφερε τα νέα στον πρώην υπουργό.

"Ήμουν η πρώτη που του το ανακοίνωσα από το τηλέφωνο. Ευχαριστώ τον Θεό. Υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται ακόμη για εκείνον" ανέφερε  η Βίκυ Σταμάτη με σπασμένη φωνή. 

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου δήλωσε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένη από τη δικαστική εξέλιξη, καθώς η οικογένειά της θα ενωθεί ξανά έπειτα από σχεδόν έξι χρόνια. 

"Ο γιος μας πετάει στα σύννεφα" είπε χαρακτηριστικά η Βίκυ Σταμάτη. 

Παγορόπουλος: Είναι ένας άνθρωπος “πολυσυστημικά άρρωστος”  

«Εξαιρετικά σοβαρά» χαρακτήρισε τα προβλήματα υγείας του πρώην υπουργού, ο συνήγορός του, Ι.Παγορόπουλος, μιλώντας στο star.gr. 

Όπως είπε ο δικηγόρος, ο κ. Τσοχατζόπουλος έκανε «τριπλό bypass, καθώς πάσχει από βαριάς μορφής καρδιακή ανεπάρκεια». 

Ο κ.Παγορόπουλος επεσήμανε μάλιστα, ότι ακόμα και μετά την τοποθέτηση του βηματοδότη, η κατάσταση της υγείας του ήταν πολύ δύσκολη. «Οι ιατροδικαστές πιστοποίησαν ότι είναι ένας άνθρωπος “πολυσυστημικά άρρωστος” και κάθε αιτία από μόνη της ήταν ικανή να φέρει το ανεπανόρθωτο» σημείωσε.

Σε ερώτηση της Μαριάννας Τζαννετάτου για το αν είναι σε κίνδυνο η ζωή του, ο κ.Παγορόπουλος απάντησε «άμεσα» κι εξήγησε ότι είναι τόσο βαριά η καρδιακή ανεπάρκεια, που ο πρώην υπουργός οδηγείται πολλές φορές σε λιποθυμικά επεισόδια ακόμη και μετά την τοποθέτηση του βηματοδότη.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναμένεται να αποφυλακιστεί αύριο το πρωί, όπως διευκρίνισε ο δικηγόρος στο star.gr, όποτε και θα έχει καθαρογραφεί η απόφαση. «Είναι χαρούμενος και πάρα πολύ συγκινημένος» περιέγραψε ο δικηγόρος, διότι «θεωρούσε ότι δε θα ξαναέβλεπε ποτέ το παιδί του».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top