«Το αλκοόλ “σκότωσε” την 16χρονη Στέλλα Ακουμιανάκη»

Οργισμένη η οικογένειά της μετά την αθώωση των δυο γιατρών και του 29χρονου

Οργισμένοι είναι οι συγγενείς της Στέλλας Ακουμιανάκη μετά την αθώωση των δυο γιατρών του νοσοκομείου Ρεθύμνου αλλά και ενός 29χρονου.

Μετά την απόφαση του εφετείου Χανίων, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ένοχος σε αυτή τη δίκη ήταν το αλκοολ και ότι ο θάνατος της άτυχου κοριτσιού δεν οφειλόταν σε λάθος ή αμέλεια των γιατρών.

«Ο θάνατος της Στέλλας που τόσο συγκλόνισε την πόλη μας, οφείλονταν στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και την τοξική δράση της αλκοόλης στον εγκέφαλο και την καρδιά της.

Αυτό αποδείχτηκε κατά τη δικαστική διαδικασία. Ας δούμε λοιπόν κατάματα την αλήθεια και ας μην ψάχνουμε πια εξιλαστήρια θύματα και ενόχους για να καλύψουμε την παθογένεια της κατανάλωσης αλκοόλ κυρίως από τους νέους» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Η οικογένεια της Στέλλας Ακουμιανάκη περιμένει το σκεπτικό της απόφασης για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, η Στέλλα τοβράδυ του Μεγάλου Σαββάτου είχε βγει για να διασκεδάσει σε μπαρ με τους δυο νεαρούς, όπου και κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Στη συνέχεια, φέρονται να την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία, όπου και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επιχείρησαν να ασελγήσουν σε βάρος της.

Οι δύο νεαροί φέρονται να της έδωσαν μέσα σε μισή ώρα, πάνω από μισό μπουκάλι ουίσκι και όταν εκείνη ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, προσπάθησαν να την εκμεταλλευτούν σεξουαλικά.

Ο 21χρονος κρίθηκε ένοχος από το τριμελές δικαστήριο ανηλίκων στο Ρέθυμνο. Όπως ήταν και η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας ο 21χρονος κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία του βιασμού κατά συναυτουργία που είναι σε βαθμό κακουργήματος και την έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό πλημμελήματος.

Του επιβλήθηκαν  αναμορφωτικά μέτρα: Παροχή κοινωφελούς εργασίας σε ίδρυμα του Ρεθύμνου (γηροκομείο) 400 ωρών ετησίως μέχρι την συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας του και μία συνεδρία μηνιαίως σε κέντρο ψυχικής υγιεινής του Ρεθύμνου για δύο χρόνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top