Άμφισσα: Συνελήφθη 40χρονος Αλβανός για την υπόθεση δολοφονίας της 13χρονης

Ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του 34χρονου δράστη ο οποίος παραμένει ασύλληπτος

Ένας 40χρονος άνδρας Αλβανικής καταγωγής συνελήφθη με την κατηγορία της απλής συνέργειας στη δολοφονία της 13χρονης Γιαννούλας από την Άμφισσα.

Ο κατηγορούμενος βρίσκεται στα χέρια των Αρχών από το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 40χρονος είναι υπάλληλος του 34χρονου δράστη ο οποίος έχει κρυφτεί και αναζητείται από τους αστυνομικούς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 40χρονος συλληφθείς την ώρα του αιματηρού περιστατικού στον καταυλισμό των Ρομά βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του 34χρονου δράστη και δεν έκανε τίποτα από το να τον αποτρέψει από τις εν λόγω ενέργειες.

Ο συλληφθείς έδωσε στοιχεία τόσο για το πώς έγινε το περιστατικό και κατέληξαν να ρίχνουν με το όπλο με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο η 13χρονη, όσο και για το πού ίσως βρίσκεται ο 34χρονος δολοφόνος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άμφισσα: Οργή και πόνος στην κηδεία της 13χρονης Γιαννούλας

Μάνα 13χρονης στην Άμφισσα: «Πετάχτηκε το αίμα της. Σαν αρνί πέθανε»

Ανατροπή στη δολοφονία της 13χρονης στην Άμφισσα

Φόβοι για βεντέτα στην Άμφισσα – Η 13χρονη σχεδόν αποκεφαλίστηκε από τον πυροβολισμό

ΘΡΗΝΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ 13ΧΡΟΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ

 

Το λευκό φέρετρο της Γιαννούλας συνόδευσε όλος ο καταυλισμός της Άμφισσας, λέγοντας το τελευταίο αντίο  στο κορίτσι με μουσική. Τραγική φιγούρα η μάνα της, η οποία υποβασταζόμενη, συνόδευε το παιδί της στην τελευταία του κατοικία. 

Την ίδια ώρα, η οργή ξεχειλίζει για το κορίτσι που έχασε τη ζωή του την ώρα που έπαιζε στον καταυλισμό, από αδέσποτη σφαίρα που έριξε ο 34χρονος άφαντος δράστης. "Καταραμένε" φώναζε ο κόσμος. 

Αμέσως μετά την κηδεία, ορισμένοι βγήκαν στον δρόμο και απέκλεισαν με λάστιχα και ξύλα την περιφερειακή οδό. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στον δρόμο, αποκλείοντας και τα δύο ρεύματα.  Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία της περιοχής, ενώ έχουν διακόψει και την κυκλοφορία αρκετά μέτρα πριν το σημείο όπου εξελίσσονται τα γεγονότα. 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Αν και αρχικά είχε γίνει γνωστό πως ο φερόμενος ως δράστης ήταν θύμα ληστείας που καταδίωκε τους δράστες με κυηγετική καραμπίνα, οι συγγενείς του κοριτσιού ανατρέπουν τα δεδομένα και λένε πως δεν υπήρξε καμία ληστεία στο σπίτι του 34χρονου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο θείος της 13χρονης ο οποίος επίσης τραυματίστηκε από τις σφαίρες στο πόδι, εξήγησε ότι όλα ξεκίνησαν από μια παρατήρηση που έκαναν στον φερόμενο ως δράστη για την ταχύτητα με την οποία κινούνταν του αυτοκίνητό του δίπλα από τον καταυλισμό.«Πέρασε από τον δρόμο για να πάει στο χωριό του με 130 χλμ. Του κάναμε παρατήρηση και δεν είναι η πρώτη φορά, γιατί υπάρχουν πολλά μικρά παιδιά στον καταυλισμό που παίζουν στον δρόμο. Τσακωθήκαμε, πιαστήκαμε στα χέρια και μας απείλησε ότι θα πάει στο χωριό και θα επιστρέψει να μας σκοτώσει», είπε ο θείος της μικρής.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι μετά από αυτό πίστεψαν όλοι ότι το ζήτημα έχει λήξει και ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια.

Μετά από μία ώρα όμως ο νεαρός ιδιοκτήτης κρεοπωλείου, έκανε τις απειλές του πραγματικότητα και επέστρεψε, κρατώντας καραμπίνα.

«Καθόμουν σε μια πέτρα και λίγο πιο δίπλα ήταν η ανιψιά μου. Τον είδα να πυροβολεί προς τα εδώ πάνω από τον δρόμο και τα σκάγια με βρήκαν στο πόδι. Ξαφνικά γύρισα και είδα το παιδί να έχει πέσει στο έδαφος μες στα αίματα», είπε.

Κάτοικοι του καταυλισμού τόνισαν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος πολλές φορές έχει περάσει με ιλιγγιώδη ταχύτητα δίπλα από τον καταυλισμό και του έχουν κάνει παρατήρηση, αλλά δεν έπαιρνε από λόγια.

«Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή πολλά παιδιά βρίσκονταν μέσα στις παράγκες. Αν ήταν έξω θα είχαμε τώρα πέντε κηδείες», είπε ένας κάτοικος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top