Χωρίς νερό κινδυνεύουν να μείνουν τα νησιά των Κυκλάδων

Οριακά είναι τα αποθέματα ακόμα και για την κοσμοπολίτικη Μύκονο

Τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς νερό αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων. Οριακά είναι τα αποθέματα ακόμα και για την κοσμοπολίτικη Μύκονο. Δείτε το ρεπορτάζ του απεσταλμένου του Star,  Γιάννη Σωτηρόπουλου.

Με τον εφιάλτη" να ξεμείνει από νερό στη μέση της πιο απαιτητικής σεζόν ζει η Μύκονος, το νησί - πρωταθλητής του τουρισμού, που ετοιμάζεται να σπάσει ακόμα ένα ρεκόρ αφίξεων και να υποδεχτεί το καλοκαίρι πάνω από 2 εκατομμύρια επισκέπτες.  

Χαρακτηριστικά στο φράγμα Μαραθίου, όπου βρισκόμαστε η στάθμη, όπως βλέπετε έχει κατέβει παρά πολύ και αυτό το καλοκαίρι κινδυνεύουν να πουν το νερό... νεράκι.

«Όντως τα φράγματα φέτος έχουν χαμηλά τη στάθμη τους. Κατά τη διάρκεια του θέρους θα λειτουργήσουν νέες αφαλατώσεις και αν χρειαστεί θα αγοράσουμε και νερό από αφαλατώσεις, προκειμένου να μην ρισκάρουμε το νησί μας να έχει το οποιοδήποτε πρόβλημα», λέει ο δήμαρχος Μυκόνου.

Οι τουρίστες στα ξενοδοχεία φέτος το καλοκαίρι κινδυνεύουν να κάνουν ντους μόνο... με σαμπάνια, όπως κάνουν στα φημισμένα παραλιακά κέντρα του νησιού. Οι υπέυθυνοι πάντως σπεύδουν να καθησυχάσουν.

Την ίδια στιγμή, που yaught και lear jett μεταφέρουν ασταμάτητα όλο το διεθνές jett sett το νησί των ανέμων, "χρυσές" δουλειές κάνουν οι ιδιωτικές υδροφόρες, που μοσχοπωλούν το νερό σε περιοχές που δεν υπάρχει δίκτυο ύδρευσης.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top