Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των οδηγών της Uber στο υπουργείο Μεταφορών

Μετά την αναστολή της υπηρεσίας στην Ελλάδα

Οι οδηγοί της εταιρείας Uber πραγματοποιούν πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας που  αναστέλλει τη λειτουργία της UBERX στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Αναστέλλεται η λειτουργία της UberX στην Ελλάδα

Οι οδηγοί ξεκίνησαν από την Αχαρνών και 200 περίπου οχήματα έφθασαν έξω από το υπουργείο.

Ως αιτία αναστολής της υπηρεσίας UberX, η εταιρεία επικαλείται την πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία του κλάδου στην Ελλάδα. Επισημαίνει ότι θα επανεξετάσει τη θέση της υπό το φως των νέων δεδομένων.

Διαβάστε επίσης: Σπίρτζης για Uber: Για να φύγει κάποιος από την Ελλάδα θα πρέπει να έχει εδώ την έδρα του

Ο  Χρήστος Σπίρτζης  μιλώντας για το θέμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχολίασε μεταξύ άλλων: «Για να φύγει κάποιος από την Ελλάδα θα πρέπει να έχει έδρα στην Ελλάδα, έστω ένα γραφείο. Να φορολογείται στην Ελλάδα, η Uber δεν έχει τίποτα. Από πού να φύγει;»

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον υπουργό Μεταφορών κινήθηκε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΙΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, σημειώνοντας: «Ο νόμος 4530/2018 είναι προάσπιση των οικονομικών συμφερόντων της χώρας μας και των Ελλήνων πολιτών», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ο Θύμιος Λυμπερόπουλος και προσθέτει πως «όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί ή δεν τον συμφέρει να τηρεί και να σέβεται τους νόμους της χώρας μας μπορεί να αποχωρεί και να μας γράφει...»

Αναλυτικά η δήλωση του Θύμιου Λυμπερόπουλου

 Ας καταλάβουν όλοι, ότι στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία, θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που θα την υπερασπίζονται και θα την τιμούν. Ο νόμος 4530/2018 είναι προάσπιση των οικονομικών συμφερόντων της χώρας μας και των Ελλήνων πολιτών. Και πιστώνεται στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, τον κ. Σπίρτζη και τον κ. Μαυραγάνη. 

Δείτε στο παραπάνω βίντεο του star.gr, την πορεία των οδηγών της Uber προς το υπουργείο Μεταφορών.

Της Μίτση Σκέντζου

e-mail: mskentzou

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top