Δύο περιστατικά επιθέσεων από κρατούμενους σε φύλακες καταγγέλει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων

Ένας δέχτηκε επίθεση με αυτοσχέδιο μαχαίρι και ο άλλος από συγγενή κρατουμένου

Δύο περιστατικά επιθέσεων από κρατούμενους σε φύλακες

Επίθεση με αυτοσχέδιο μαχαίρι δέχτηκε αρχιφύλακας των φυλακών Τρικάλων από κρατούμενο. Ευτυχώς, πρόλαβε και αντέδρασε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.

Άλλος σωφρονιστικός υπάλληλος γρονθοκοπήθηκε από συγγενή κρατούμενου επειδή δεν του επέτρεψαν να περάσει διαφορά τρόφιμα που απαγορεύονται από τον κανονισμό.

Τα δύο περιστατικά καταγγέλει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων με ανακοίνωση της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση 

Προφυλακτικά για τη σεξουαλική «προστασία» των κρατουμένων θα  μοιράσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης τις επόμενες ημέρες σε 8 φυλακές της Χώρας, χωρίς να γνωρίζουμε αν συμφωνούν οι κρατούμενοι με το μέτρο αυτό και πως ενδεχομένως να αντιδράσουν.

Και ενώ αυτά γίνονται στα πλαίσια της σεξουαλικής «προστασίας», τα φαινόμενα βίας εναντίον συναδέλφων μας συνεχίζονται, παραμένοντας οι εργαζόμενοι στην κυριολεξία απροστάτευτοι!

Λίγες ήμερες πριν συμπληρωθούν 4 χρόνια από την στυγερή δολοφονία του Υπαρχιφύλακα Γ. Τσιρώνη στο Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου, όπου αλλοδαπός κρατούμενος τον μαχαίρωσε στον λαιμό και με όλες συνολικά τις αρνητικές εξελίξεις που ακολούθησαν, σήμερα στην Φυλακή Τρικάλων ένας κρατούμενος ελληνικής καταγωγής επιχείρησε να τραυματίσει στον λαιμό με ένα αυτοσχέδιο κοφτερό μαχαίρι τον συνάδελφο  Αρχιφύλακα της Φυλακής.

Ευτυχώς, ο συνάδελφος πρόλαβε και αντέδρασε και το χτύπημα δε βρήκε τον στόχο του, τραυματίζοντάς τον όμως κάτω από το αυτί και στο μέρος του λαιμού. Εάν δεν παρέμβαιναν οι συνάδελφοι που έσπευσαν για βοήθεια και να αφοπλίσουν τον κρατούμενο, είναι βέβαιο ότι σήμερα θα μιλούσαμε για μία νέα υπόθεση δολοφονίας σωφρονιστικού υπαλλήλου.

Και συνεχίζουμε. Προχθές, Τετάρτη 21/3/2018 κατά την διάρκεια του επισκεπτηρίου συγγενών κρατουμένων στην Φυλακή της Λάρισας, συνάδελφος Υπαρχιφύλακας γρονθοκοπήθηκε πολλαπλά στο πρόσωπο από επισκέπτη, συγγενή κρατουμένου, επειδή από τα τρόφιμα που έφερε μαζί του υπήρχαν και είδη που από τον Κανονισμό απαγορεύονταν, και για τον λόγο αυτό ο συνάδελφος αρνήθηκε να τα παραλάβει (μόνο τα απαγορευμένα είδη).

Επαναλαμβάνουμε, η βία στις Φυλακές ΔΕΝ είναι τυχαία περιστατικά, ούτε περιστασιακά συμβάντα, ούτε fake news όπως προσπάθησαν να παρουσιάσουν κάποιοι το «μαστίγωμα» Υπαρχιφύλακα στην Φυλακή Κορυδαλλού ή όπως θέλουν να πιστεύουν ορισμένοι ιθύνοντες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και οι οποίοι όπως επανειλημμένα έχουμε αναφέρει, φέρουν ακέραια την ευθύνη για ότι μας συμβαίνει και για ότι ακόμα μας συμβεί. Και την ευθύνη αυτή ούτε θα επιτρέψουμε να την κρύψουν, ούτε να την αποποιηθούν. Θα τους καταλογιστεί ολόκληρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top