«Υγειονομική βόμβα» εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία της Δάφνης - Βρέθηκαν ακόμη και νεκρά ζώα

Δείτε την αυτοψία του STAR

Μια εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία στη Δάφνη αποτελεί υγειονομική βόμβα για τους κατοίκους της περιοχής, όπως βλέπετε στην αυτοψία του STAR και του Βαγγέλη Γκούμα.

Η «υγειονομική βόμβα» είναι έτοιμη να εκραγεί από το 1999. Όταν οι εργασίες στο μετρό προκάλεσαν ρωγμές στο εσωτερικό της και οι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν.

Ανεβαίνοντας σε όλους τους ορόφους, παντού υπάρχουν σκουπίδια, πετάμενα ρούχα και η δυσωδία είναι ανυπόφορη.

Οι κάτοικοι περιγράφουν την εφιαλτική κατάσταση που ζουν

«Όταν φυσάει δε μπορούμε να ανοίξουμε τις πόρτες». Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων της Δάφνης στα εγκαταλελειμμένα διαμερίσματα έμεναν χρήστες ναρκωτικών.

«Παίζουν παιδιά δίπλα μέσα στη χολέρα και τα μικρόβια»

Οι καταστηματάρχες της περιοχής είναι έτοιμοι να κατεβάσουν ρολά, καθώς όπως λένε η οσμή που βγαίνει από τα μπαλκόνια της πολυκατοικίας διώχνει τους πελάτες.

Οι  ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων πήραν αποζημιώσεις για τις επισκευές που δεν έγιναν ποτέ. Η ειρωνεία… Οι λογαριασμοί στην πολυκατοικία  έρχονται κάθε μήνα.

Στο τέλος του 2017 έγινε ένας καθαρισμός μετά την αυτοψία από την Περιφέρεια Αττικής όπως βλέπετε στο έγγραφο που εξασφάλισε το STAR. Μέσα στην πολυκατοικία βρέθηκαν ακόμη και νεκρά ζώα.

Νέα αυτοψία της Περιφέρειας μετά από παρέμβαση του STAR

Μέσα σε μια ώρα υπάλληλοι  της Περιφέρειας Αττικής ήρθαν στο σημείο και έκαναν αυτοψί.

«Σοβαρή ανθυγιεινή εστία η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί κάπως διαφορετικά, να μη μπορούν να μπουν άνθρωποι μέσα» είπε ο Ιωάννης Χρυσικόπουλος, υπάλληλος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Αθηνών. Οι κάτοικοι ζητούν μια ριζική λύση πριν η εστία  μόλυνσης ξεφύγει από κάθε όριο.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top