Καρέ καρέ τα «χτυπήματα» σε επιχειρήσεις στη βιομηχανική ζώνη Ασπροπύργου

Πάνω από 300 επιχειρήσεις έχουν κλείσει λόγω της εγκληματικότητας στη Νέα Ζωή

Κραυγή απόγνωσης από τους επιχειρηματίες στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου. Η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο με αποτέλεσμα ολόκληρη η βιομηχανική ζώνη να οδηγείται σε οικονομικό μαρασμό.

Δυο νεαροί ρομά πετάνε πέτρες σε φορτηγό που εφοδιάζει επιχείρηση στον Ασπρόπυργο.  Προσπαθούν να ληστέψουν τον νταλικέρη.

Μια ομάδα νεαρών εισβάλουν σε κοντινή βιομηχανία περνώντας σαν αίλουροι το αγκαθωτό πλέγμα. Κόβουν τα σύρματα όπου φυλάσσεται το  μηχάνημα του κλιματισμού για να το αρπάξουν.

Ένας άνδρας έχει σκαρφαλώσει στη μάντρα άλλης επιχείρησης και προσπαθεί να μπει. Όταν καταλαβαίνει πως τον καταγράφουν τους πετάει πέτρες! Είναι λίγα από τα σχεδόν καθημερινά περιστατικά στη βιομηχανική ζώνη Ασπροπύργου.

«Έχουν μπει τέσσερις φορές μέσα στο εργοστάσιο για να κλέψουν ένα καλώδιο ένα μέτρο πάθαμε ζημιά 10.000 ευρώ. Κάηκε όλο το μοτέρ του ψυκτικού μηχανήματος» δήλωσε ο  ιδιοκτήτης βιομηχανίας στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου.

Πάνω από 300 επιχειρήσεις έχουν κλείσει λόγω της εγκληματικότητας στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου

Τα τελευταία χρόνια πάνω από 300 επιχειρήσεις έχουν κλείσει στην περιοχή της Νέας Ζωής σύμφωνα με τον δήμο Ασπροπύργου λόγω της εγκληματικότητας.

«Δε μπορεί να έρθει πελάτης, φοβάται προκειμένου να έρθει, πάει σε άλλο εργοστάσιο».

«Μας έχουν πάρει πρακτορεία και μας λένε στην περιοχή σας δε μπορούμε να φέρουμε όχημα. Εδώ έχουμε δαπάνες γύρω στα 1.000 ευρώ τον μήνα για αποκατάσταση ζημιών».

Το κτίριο που βλέπετε ήταν η αποθήκη μιας μεταφορικής εταιρίας. Πριν από τρία χρόνια οι ιδιοκτήτες την εγκατέλειψαν λόγω της κατάστασης που επικρατεί. Πλέον εδώ έρχονται για να αφήσουν κλεμμένα αυτοκίνητα και να τα κάψουν προκειμένου να εξαφανίσουν οποιοδήποτε στοιχείο τους.

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται παράνομος καταυλισμός, ορμητήριο των κακοποιών

«Μου πετάξανε πέτρα με χτυπήσανε στον ώμο, σκέφτομαι να φύγω να τα παρατήσω» λέει εργαζόμενος.

«Είναι γκετοποιημένοι έχουν μαζευτεί και έχουν πάρει όλα τα χωράφια των ιδιοκτητών.  Έχουμε έρθει σε επαφή με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον υπουργό ανάπτυξης, μέχρι στιγμής δε μας έχουν πει τίποτα ούτε μας έχουν απαντήσει» αναφέρει ο αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας Ασπροπύργου.

Οι επιχειρηματίες ζητούν περισσότερη αστυνόμευση, καθώς λένε ότι στην περιοχή υπάρχει  μόνο ένα περιπολικό.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top