Αποκλειστικά στο STAR: Kούρδισσες μανάδες με μωρά βρήκαν καταφύγιο σε καταυλισμό του Λαυρίου

Τραγική ειρωνεία… τα παιδιά παίζουν με αυτοσχέδια όπλα από ξύλα

Καταδιωκόμενες από τη σκληρότητα του Ερντογάν, Kούρδισσες μανάδες με μωρά στην αγκαλιά κατάφεραν να δραπετεύσουν από την κόλαση του Αφρίν. Βρήκαν καταφύγιο σε καταυλισμό του Λαυρίου. Ο Γιάννης Ευσταθίου με την κάμερα του STAR κατάφερε να εισέλθει και να καταγράψει μοναδικές εικόνες.

Μία γιαγιά σφιχταγκαλιάζει το εγγόνι της. Μόλις εχθές έφτασαν από την πόλη φάντασμα του Αφρίν στη ζέστη του Λαυρίου. Πιο κάτω μία μητέρα πηγαίνει βόλτα το κοριτσάκι της. Στα βουρκωμένα μάτια του παππού αποτυπώνεται η φρίκη του πολέμου.

Τραγική ειρωνεία… τα παιδιά παίζουν με αυτοσχέδια όπλα από ξύλα.  

Το STAR είναι το μοναδικό κανάλι που κατάφερε να μπει μέσα στον καταυλισμό των Κούρδων του Λαυρίου. Με μια κουβέρτα  και τα λιγοστά υπάρχοντά τους σπαρμένα στο χώμα νιώθουν τουλάχιστον  ασφαλείς. Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν ωρύεται και απαιτεί από τις ΗΠΑ να τον βοηθήσουν ώστε να εξοντώσει τους Κούρδους και σε άλλες πόλεις.

«Από τη μία μας λέτε ότι είστε στρατηγικός εταίρος και μετά συνεργάζεστε με τρομοκράτες» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Όμως εδώ στην Αθήνα, οι Κούρδοι προσπαθούν να πάρουν κουράγιο από τις αναμνήσεις τους.

«Μαθαίνω στα παιδιά για τον πατέρα τους που σκοτώθηκε στο Αφρίν» περιγράφει Κούρδισσα.

Είναι συνεχείς οι αφίξεις Κούρδων από το Αφρίν .

«Θέλω να γυρίσω πίσω» λέει κοριτσάκι.

Η Ελλάδα άνοιξε για εκείνους την αγκαλιά της. Ελπίζουν μία μέρα να επιστρέψουν πίσω στα σπίτια τους.  Κοιτώντας τις κουρδικές σημαίες και τη σημαία του ηγέτη τους, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, παίρνουν θάρρος.

Άμαχοι παγιδευμένοι στο Αφρίν

Όσοι έχουν μείνει πίσω στο λεηλατημένο Αφρίν, κρύβονται σαν τα ποντίκια στο υπόγειο.

«Οι σύμμαχοι των Τούρκων έκλεψαν τα αυτοκίνητά μας , τα σπίτια μας και τα μαγαζιά μας. Αισθανόμαστε πρόσφυγες μέσα στα σπίτια μας. Χωρίς τρόφιμα, νερό ή ασφάλεια» λέει ο Χασάν, κάτοικος του Αφρίν.

Οι χρήστες του διαδικτύου παρουσιάζουν τον Τούρκο πρόεδρο ως τον Χίτλερ της εποχής μας. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR εδώ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top