Πανελλήνιες 2018: Αύξηση των εισακτέων, αλλά όχι στις περιζήτητες σχολές

Τι αλλάζει φέτος

Πανελλήνιες 2018: Αύξηση των εισακτέων

Αυξημένος θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ στις φετινές πανελλήνιες.

Ο τελικός αριθμός αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εισακτέοι για το 2018 θα είναι κατά 2.000 περισσότεροι.

Ωστόσο, η αύξηση αυτή αφορά κυρίως σχολές της περιφέρειας με χαμηλή ζήτηση.

Αυτό σημαίνει ότι δε θα υπάρξει καμία αύξηση στον αριθμό εισακτέων στις σχολές υψηλής ζήτησης, όπως οι ιατρικές, στις οποίες μάλλον ο αριθμός θα είναι μικρότερος, έστω και σε μικρό ποσοστό, γεγονός που σημαίνει ότι οι βάσεις είτε θα αυξηθούν, είτε θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, έχει προκύψει μεγάλο πρόβλημα με τις μετεγγραφές φοιτητών, καθώς ο αριθμός των φοιτητών στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων έχει αυξηθεί δραματικά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκκλήσεις για μείωση του αριθμού των εισακτέων σε αυτές.

Επίσης από φέτος θα υπάρχουν αλλαγές σε αρκετά πανεπιστήμια, όπως στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, το οποίο παίρνει ένα νέο τμήμα, ή το πανεπιστήμιο Κρήτης που ζητά τη δημιουργία νέας σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Τουρισμού.

Τέλος στο πανεπιστήμιο Αθηνών καταργούνται τα τμήματα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας, δημιουργούνται νέα τμήματα και παίρνει τρία νέα τμήματα από το ΤΕΙ Χαλκίδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top