Ξάνθη: Επίθεση αδέσποτων σκύλων μπροστά στην κάμερα

Περπατούσε με την παρέα του, κρατώντας το σκυλάκι του στα χέρια, στην πλατεία της πόλης

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει την επίθεση από αδέσποτα που δέχθηκε ένας νεαρός στη κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Οι κάτοικοι στην περιοχή αναφέρουν πως υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα καθώς πολλοί εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους.

Στο υλικό βλέπετε τη στιγμή που τα αδέσποτα σκυλιά επιτίθενται στον νεαρό, ο οποίος περπατούσε με την παρέα του, κρατώντας το σκυλάκι του στα χέρια,  στην πλατεία της Ξάνθης.

Οι περαστικοί σπεύδουν να βοηθήσουν και προσπαθούν να απωθήσουν τα σκυλιά.

Οι κάτοικοι στην Ξάνθη αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις αγέλες από αδέσποτα στην Ξάνθη. Τα στοιχεία που δημοσίευσε έρευνα του νοσοκομείου Ξάνθης είναι αποκαλυπτικά.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Κομνηνός, υπεύθυνος φιλοζωικής οργάνωσης στην Ξάνθη "κατά μέσο όρο, τα 3-4 τελευταία χρόνια περίπου 1000 περιστατικά πήγαν στο νοσοκομείο από επίθεση σκύλων"

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στους ασυνείδητους που εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους.

«631 τσιπάκια έχουμε βάλει εδώ και δυο χρόνια. Έχουμε φτάσει τις 450 στειρώσεις, κάνουμε περίπου 500 αποπαρασιτώσεις» εξήγησε ο Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης, Αντιδήμαρχος Ξάνθης - αρμόδιος για τα αδέσποτα.  

Οι φιλοζωικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος και τα αδέσποτα να φυλάσσονται σε κατάλληλους ειδικά διαμορφωμένους χώρους μετά την περίθαλψή τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top