Έβαλαν ΕΦΚΑ στο περιοδικό των αστέγων «Σχεδία»

Από τον Μάρτιο, το περιοδικό θα πωλείται πλέον προς 4 ευρώ αντί για 3, όπως ίσχυε μέχρι τώρα

ΕΦΚΑ καλούνται να πληρώνουν οι άστεγοι της Αθήνας που πουλάνε στους δρόμους το περιοδικό «Σχεδία». Αποτέλεσμα να πρέπει να αυξηθεί η τιμή του περιοδικού.

O Λάμπρος Μουστάκης καθημερινά γυρνάει στους δρόμους της Αθήνας και πουλάει το περιοδικό «Σχεδία», πρόσφατα όμως ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να πληρώνει ΕΦΚΑ.

«Με αντιμετωπίζει σαν ελεύθερο επαγγελματία» λέει ο ίδιος.

Ακριβότερο το περιοδικό των αστέγων

Η απόφαση να επιβληθούν εισφορές για τον ΕΦΚΑ ύψους 26,95% που βαρύνουν αποκλειστικά άπορο πωλητή είναι ο λόγος που από τον Μάρτιο, το περιοδικό θα πωλείται πλέον προς 4 ευρώ αντί για 3, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

«Είναι ένα βοήθημα για να μπορέσω να πληρώσω το ρεύμα μου, το νερό, το φαγητό μου» προσθέτει.

Οι υπεύθυνοι του περιοδικού, με ανάρτησή τους στα κοινωνικά δίκτυα, εξηγούν πως το καθαρό κέρδος του κάθε αστέγου - πωλητή για κάθε τεύχος που πουλάει, είναι 1,5 ευρώ. Βάσει του συγκεκριμένου νόμου, που ρητά αναφέρει ότι η παρακράτηση επιβαρύνει τον εργαζόμενο, θα έπρεπε το 26,95% του ποσού αυτού, δηλαδή περί τα 40 λεπτά, να παρακρατείται υπέρ του ΕΦΚΑ. 

Το θέμα προκάλεσε και την αντίδραση του προέδρου της ΝΔ

«Μου είναι αδιανόητο ότι κανείς στην κυβέρνηση δεν σκέφτηκε και δε βρήκε μια λύση για τους 70 αυτούς ανθρώπους, προκειμένου να κατοχυρώσουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, χωρίς να επιβαρύνουν την τιμή πώλησης του περιοδικού» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το υπουργείο εργασίας εμμένει στην απόφαση του, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη για υποκριτικό ενδιαφέρον.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top