Σπείρα έκλεβε μίνι μάρκετ και πωλούσε τα κλοπιμαία... σε μίνι μάρκετ που είχαν ανοίξει τα μέλη της

Συνελήφθησαν δύο άνδρες και δύο γυναίκες υπήκοοι ξένων χωρών

Εξαρθρώθηκε και δεύτερη σπείρα

Και δεύτερη σπείρα εξαρθρώθηκε σήμερα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, η οποία διέπραττε διαρρήξεις σε καταστήματα (μίνι μάρκετ) και οικίες κυρίως σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών. Στη συνέχεια, πωλούσε τα κλοπιμαία σε κατάστημα μίνι μάρκετ που είχαν ανοίξει τα μέλη της!

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών που ρήμαζε σπίτια στα βόρεια προάστια

Η σπείρα έκανε διαρρήξεις τουλάχιστον για περίπου 6 μήνες, διαθέτοντας ειδικά διαρρηκτικά εργαλεία, υψηλής τεχνολογίας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούνταν και η μέθοδος του ριφιφί.

Το πρωί της 20ης Φεβρουαρίου συνελήφθησαν στις Αφίδνες, τέσσερα μέλη της οργάνωσης, λίγο μετά αφότου είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν τρεις οικίες στην ίδια περιοχή.

Πρόκειται για δύο άνδρες έναν 37χρονο υπήκοο Συρίας και έναν 26χρονο υπήκοο Ρουμανίας, καθώς και δύο γυναίκες, μία 36χρονη υπήκοο Ουκρανίας και μία 46χρονη υπήκοο Πολωνίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής τετελεσμένων και σε απόπειρα, της αντίστασης, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.

Αξιοσημείωτο είναι δε, ότι ο 37χρονος εγκέφαλος της σπείρας, είχε καταθέσει και αίτηση ασύλου ως Σύρος πρόσφυγας. Ο ίδιος διέθετε τόσο την τεχνολογία (μπουκάλες οξυγόνου και μονοξειδίου, συσκευή παρεμβολής σε ασύρματα - κινητά τηλεφώνα, κ.ο.κ.), όσο και την τεχνογνωσία για την διάπραξη των κλοπών (ριφιφί).

Επισημαίνεται, ότι ως μέσο διαφυγής και μεταφοράς των κλοπιμαίων χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο (Ι.Χ.Ε.), ιδιοκτησίας του αρχηγού της οργάνωσης, ενώ είχαν ως ορμητήριο τους διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο και διέμεναν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων επτά κινητά τηλέφωνα, κάρτα ανάληψης και βιβλιάριο καταθέσεων, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευή αποθήκευσης δεδομένων, συσκευή συγκόλλησης αποτελούμενη από δύο φιάλες, οξυγόνου και μονοξειδίου του άνθρακα, πλήθος καλωδίων και φορτιστών, πλήθος πακέτων τσιγάρων και πακέτων καπνού, πλήθος αφαιρεθέντων εμπορευμάτων, κυρίως από μίνι μάρκετ εκτιμώμενης αξίας τουλάχιστον 100.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top