Έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα - Μαθητές εγκλωβίστηκαν στο Πήλιο από κατολίσθηση

Φούσκωσαν τα ποτάμια στα Τρίκαλα

Κινδύνευσαν μαθητές από κατολισθήσεις στο ανατολικό Πήλιο. Οι συνεχείς βροχοπτώσεις προκάλεσαν πολλά προβλήματα, καθώς ποτάμια φούσκωσαν σε αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως στα Τρίκαλα.

Με την ψυχραμία που χαρακτηρίζει τους νέους , οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Τσαγκαράδας τραβούσαν βίντεο μέσα από το λεωφορείο που τους μετέφερε στα σπίτια τους. Είχαν μόλις... παγιδευτεί στην είσοδο του χωριού, λόγω κατολίσθησης.

Μάχη της κρατικής μηχανής για τη διάνοιξη των δρόμων

 

Τα ορμητικά νερά, παρέσυραν χώματα και πέτρες από τις πλαγιές των βουνών, περνώντας πάνω από το οδόστρωμα. Τα συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας ρίχτηκαν στη... μάχη για τη  διάνοιξη του δρόμου

Άλλη μία ερασιτεχνική λήψη, κατέγραψε το κατέβασμα του τεράστιου όγκου λάσπης και νερού από το βουνό. Μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου στη Ζαγορά κατέγραψε ύψος βροχής 115 χιλιοστά!

Φούσκωσαν τα ποτάμια στα Τρίκαλα

 

Μετά από τέσσερα μερόνυχτα συνεχούς βροχόπτωσης στο Νομό Τρικάλων.... φούσκωσαν όλα τα ποτάμια . Η στάθμη του Ληθαίου, που  διασχίζει την πόλη των Τρικάλων, ανέβηκε επικίνδυνα και υπερχείλισε από την βασική κοίτη του, χωρίς... ευτυχώς να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Έντονες βροχοπτώσεις και το Σάββατο

 

Η αυριανή μέρα προβλέπεται άστατη  με λίγες βροχές.

Εφιαλτικές προβλέψεις για το κλίμα της Αθήνας τα επόμενα χρόνια

 

Παρά τα αναμενόμενα προβλήματα της κάθε εποχής, το κλίμα της Ελλάδας δεν παύει να συγκαταλέγεται σε ένα από τα καλύτερα του πλανήτη.  Ωστόσο ερευνητές του Πανεπιστημίου Νιουκάστλ έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα, δημοσιεύοντας... εφιαλτικά σενάρια, για αυξημένες ξηρασίες, καύσωνες και πλημμύρες στην Αθήνα,  ως το 2050.

Στα συν της Αθήνας πάντως, σε σχέση με άλλες ευρωπαικές πόλεις είναι οι δείκτες... ευεξίας των πολιτών της, που είναι από τους υψηλότερους.

 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top