Οι Τούρκοι δυναμιτίζουν το σκηνικό: Διπλές «βόμβες» για Αιγαίο και «Μακεδονικό»

Διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζ1όραν Ζάεφ

Διπλές τουρκικές «βόμβες» για Αιγαίο και «Μακεδονικό»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις, που δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις τους με την Ελλάδα, προχώρησαν οι Τούρκοι.

Ο επικεφαλής των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε ανοικτά σε «στρατιωτική επιχείρηση στο Αιγαίο», υπογραμμίζοντας πως - παράλληλα με την στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν - η Τουρκία είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα συμφέροντά της σε όλες τις θάλασσες που την περιτριγυρίζουν.

«Είμαστε αποφασισμένοι για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας, που προέρχονται από το διεθνές δίκαιο και διεθνείς συμφωνίες, σε όλες τις θάλασσές μας» είπε σύμφωνα με τη Hurriyet.

Μάλιστα, φέρεται να πρόσθεσε πως «δεν είναι μόνο τα Ίμια, μπορούμε να καλύψουμε ολόκληρο το Αιγαίο. Έχουμε την δύναμη να λειτουργούμε στο Αφρίν και να ελέγξουμε ταυτόχρονα την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο».

Άγκυρα: Στηρίζουμε την προοπτική ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Στην Τουρκία για διήμερη επίσκεψη θα βρίσκεται το διήμερο 11-12 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

Ο Ζάεφ μεταβαίνει στην Τουρκία κατόπιν πρόσκλησης του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, με τη χρονική συγκυρία να μη θεωρείται τυχαία από πολλούς. 

Εξάλλου, η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού μιλά για ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών: «Ένα από τα πιο θεμελιώδη στοιχεία του ισχυρού δεσμού μεταξύ των δύο χωρών είναι οι συμπατριώτες μας στη "Μακεδονία"».

Η ανακοίνωση του τουρκικού πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρεται και στο θέμα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας πως στηρίζει τη γειτονική χώρα στο συγκεκριμένο θέμα, με σκοπό «την ειρήνη και τη σταθερότητα στη χώρα και τα Βαλκάνια».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top