Έντονες αντιδράσεις για τα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο

Οι κάτοικοι αρνούνται να πληρώνουν για να πηγαίνουν στα σπίτια τους

Δόθηκε το πράσινο φως για την  κατασκευή  πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, με φορείς και κατοίκους της περιοχής να αντιδρούν έντονα για το έργο.

Η μελέτη  περιβαλλοντικών επιπτώσεων  εγκρίθηκε, η υπουργική απόφαση υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο  και όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει ένα έργο, το οποίο παρέμεινε στα συρτάρια για τρία χρόνια μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων στους δήμους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου η γέφυρα της Βαρυμπόμπης θα μετατραπεί σε ένα χώρο πρασίνου. Στη συνέχεια θα δημιουργηθεί ένα δαχτυλίδι, σαν και αυτό που βρίσκεται στη λεωφόρο Κηφισίας και θα τοποθετηθούν διόδια σε καίρια σημεία.

Τα πλευρικά διόδια θα μπουν και στον Άγιο Στέφανο. Η υπόθεση των πλευρικών διοδίων είχε μπει στο συρτάρι  καθώς διαδοχικοί υπουργοί Περιβάλλοντος αρνήθηκαν να την υπογράψουν. Μάλιστα το υπουργείο Υποδομών έχει καταβάλει περίπου 7 εκατομμύρια. ευρώ σε αποζημιώσεις για την καθυστέρηση στη Νέα Οδό για το διάστημα έως το Μάρτιο του 2017.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top