Η μοιραία απόφαση που στοίχισε τη ζωή στον σκιέρ στη Βασιλίτσα

Από ασφυξία κατά πάσα πιθανότητα ο θάνατός του

Ανείπωτος είναι ο θρήνος για τον άδικο χαμό του 32χρονου Απόλλωνα Ψαρουδάκη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας στα Γρεβενά, όταν τον καταπλάκωσε χιονοστιβάδα.

Ο 32χρονος, γιος γνωστού αγγειοχειρουργού από την Αθήνα, είχε έρθει στην Ελλάδα από το Λουξεμβούργο, όπου έμενε τα τελευταία χρόνια, για να περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων με την οικογένεια και τους φίλους του.

Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο 32χρονος σκιέρ, γιος γνωστού γιατρού, που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στη Βασιλίτσα

Ατελείωτος θρήνος για τους φίλους και τους συγγενείς του 32χρονου σκιέρ - Συντετριμμένος ο αγγειοχειρουργός πατέρας του

Γιος γνωστού γιατρού ο σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στα Γρεβενά

Με την παρέα του αποφάσισαν να πάνε για snowboard στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, παρά το γεγονός ότι εκείνο ήταν κλειστό και αυτή η απόφαση έμελλε να σταθεί μοιραία για τον 32χρονο σκιέρ.

Το χρονικό του κακού

Το χιονοδρομικό κέντρο λόγω συντήρησης και κακοκαιρίας ήταν κλειστό, αν και θα άνοιγε σήμερα για να υποδεχθεί τους λάτρεις του σκι και του βουνού.

Ο 32χρονος Απόλλωνας όμως και η εξαμελής παρέα του, αποφάσισαν παρ’ όλ’ αυτά να ανέβουν σε μια κορυφή εκτός πίστας για να κάνουν snowboard.

Η κακοκαιρία ήταν όμως έντονη. Λίγο πριν φτάσουν στην κορυφή, ένα κομμάτι χιονιού αποκολλήθηκε, δημιουργήθηκε μια χιονοστιβάδα, η οποία παρέσυρε τα δύο από τα έξι άτομα.

Η ορμή της χιονοστιβάδας ήταν μεγάλη, ο 32χρονος χτύπησε πάνω σε ένα δέντρο και έχασε τις αισθήσεις του, ενώ ο φίλος του σηκώθηκε χωρίς να πάθει κάτι σοβαρό και έτρεξε μαζί με τους υπόλοιπους για να απεγκλωβίσουν τον φίλο τους.

Οι υπάλληλοι του χιονοδρομικού θορυβημένοι από την κακοκαιρία πήγαν στο σημείο για να δουν αν υπάρχουν ζημιές και έντρομοι είδαν τους φίλους του 32χρονου να σκάβουν με γυμνά χέρια μέσα στο χιόνι για να τον απεγκλωβίσουν.

Αμέσως σήμανε συναγερμός! Ο νεαρός οδηγήθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο Γρεβενών, όπου οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για δύο ολόκληρες ώρες, ώστε να τον επαναφέρουν στη ζωή. Μάταια όμως. Ο 32χρονος Απόλλωνας ήταν νεκρός, βυθίζοντας στο πένθος και τη θλίψη την οικογένειά του.

Πέθανε από ασφυξία

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο 32χρονος σκιέρ αν και χτύπησε σε δέντρο δεν πέθανε από αυτό το χτύπημα αλλά από ασφυξία, καθώς φέρεται να έμεινε αρκετή ώρα καταπλακωμένος από το χιόνι.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο άτυχος νεαρός κατέληξε στις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ αναμένεται η απόφαση της οικογένειάς του για το αν θα οριστεί ή όχι ιατροδικαστής

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top