Τα «κορίτσια της Χρυσής Αυγής» σε ντοκιμαντέρ Νορβηγού σκηνοθέτη – Η πραγματικότητα πίσω από τη στημένη δημόσια εικόνα

Οι Nορβηγοί έχοντας την άδεια, εισχωρούν στις ιδιωτικές ζωές των τριών γυναικών και μαγνητοσκοπούν τα πάντα

Φως στη γυναικεία πλευρά της Χρυσής Αυγής ρίχνει το ντοκιμαντέρ «Golden Dawn Girls», δηλαδή τα κορίτσια της χρυσής αυγής, του Νορβηγού σκηνοθέτη Håvard Bustnes.

Όπως διαβάζουμε στην περίληψη του φιλμ, «παρότι που είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι αυτές οι γυναίκες είναι τόσο πιστές στις απόψεις τους, το ντοκιμαντέρ απεικονίζει το πώς η επιλογή του να φοράς παρωπίδες μπορεί να εκτροχιάσει μια ολόκληρη κοινωνία».

Η Δάφνη Ηλιοπούλου, μητέρα του βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλου, πρωταγωνιστεί στο ντοκιμαντέρ μαζί με την κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία  και τη σύζυγο του Γιώργου Γερμενή, Ευγενία. 

Ο σκηνοθέτης γράφει τα πάντα στην κάμερα ακόμα και όταν οι ίδιες, πιστεύουν ότι έχουν τελειώσει οι συνεντεύξεις.

Όπως θα δείτε και στο video, η Ουρανία Μιχαλολιάκου φαίνεται να απολαμβάνει το γύρισμα με τους ξένους και δείχνει ένα πρόσωπο που δεν έχουμε συνηθίσει. Όταν φυσικά η κάμερα γράφει.

Ακόμα και μικρά παιδιά επιστρατεύουν οι τρεις γυναίκες για να δείξουν πιο συμπαθείς. Οι Nορβηγοί τις χαρακτηρίζουν σκληραγωγημένες. 

Οι Nορβηγοί έχοντας την άδεια, εισχωρούν στις ιδιωτικές ζωές των τριών γυναικών και μαγνητοσκοπούν τα πάντα πίσω από την προσεκτικά στημένη δημόσια εικόνα, ακόμα και τον εκνευρισμό όταν πιστεύουν οι τρεις γυναίκες της ΧΑ ότι το rec δεν είναι πατημένο. 

H ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 26 Νοεμβρίου.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top