Αλεξανδρούπολη: Βίντεο με αποκεφαλισμούς βρήκε η αντιτρομοκρατική στο κινητό και το laptop του τζιχαντιστή

Τραβηγμένα μάλλον στη Ράκκα από τον ίδιο

Αλεξανδρούπολη βίντεο με αποκεφαλισμούς τζιχαντιστής

Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής το κινητό τηλέφωνο και το laptop του τζιχαντιστή που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη.

Στις συσκευές αυτές βρίσκονται φρικιαστικά βίντεο, πιθανότατα στη Ράκκα, το προπύργιο των τζιχαντιστών. Κρατούμενοι του ισλαμικού κράτους είναι ξαπλωμένοι στο έδαφος και ο ίδιος, σε ένα από τα βίντεο, τους τραβάει από τα μαλλιά για να φανεί το πρόσωπό τους. Ακόμα, οι αρχές ανακάλυψαν βίντεο με αποκεφαλισμούς, που ενδεχομένως κατέγραψε ο ίδιος. Το υλικό χρονολογείται κατά την περίοδο 2012-2013.

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, θεωρείται επικίνδυνος εξτρεμιστής, γι’ αυτό και ήταν υπό παρακολούθηση. Μέχρι το 2014, αποτελούσε μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Σούρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, και δρούσε στη Δαμασκό. Στην Τουρκία, όπου διέφυγε, ασχολούνταν με το λαθρεμπόριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος άνδρας έφθασε στη χώρα μας, και συγκεκριμένα στη Λέρο, μέσω Τουρκίας τον Ιούνιο του 2016 μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.  Ακολούθως φιλοξενήθηκαν σε δομές για τους πρόσφυγες στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη. 

Πριν από λίγο καιρό, η σύζυγός του τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία, υποστηρίζοντας ακόμη στην καταγγελία της ότι ο άντρας της είχε πολεμήσει στο πλευρό του ISIS. 



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top