Αποφυλακίστηκαν λόγω...καθυστέρησης της δικαιοσύνης φερόμενοι ως επικεφαλής κυκλώματος κοκαΐνης

Στην υψηλή κοινωνία της Αθήνας

Αποφυλακίστηκαν λόγω καθυστέρησης της Δικαιοσύνης να τους στείλει σε δίκη οι 8 φερόμενοι ως επικεφαλής του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης στην υψηλή κοινωνία της Αθήνας. 

Στο Κολωνάκι, τον Φεβρουάριο του 2016, η αστυνομία εντόπισε σε ένα πασίγνωστο ασιατικό εστιατόριο-κύκλωμα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στην υψηλή κοινωνία της Αθήνας. Συνελήφθησαν 8 άτομα ως επικεφαλής, ενώ ο συνιδιοκτήτης διέφυγε. Μεταξύ των πελατών και πλέον κατηγορουμένων είναι: 2 πασίγνωστες ηθοποιοί και ο γιος της μιας, σύζυγος εκδότη, σύζυγος μεγαλοεπιχειρηματία, σεναριογράφος σήριαλ, γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός και γόνοι γνωστών οικογενειών. Οι 8 κρατούμενοι, όμως, ακούγεται απίστευτο αλλά αποφυλακίστηκαν τον περασμένο Αύγουστο, επειδή συμπληρώθηκε το 18μηνο προσωρινής κράτησης, χωρίς να προλάβουν να τους παραπέμψουν σε δίκη

Η δικαστής που χειρίστηκε τη δικογραφία είναι η 2η ανακρίτρια ναρκωτικών, Ελένη Γρυπάρη. Όπως καταγγέλλει η αρμόδια εισαγγελέας, Πετρούλα Μακρή, σε αναφορά της: 

1.Στις 23 Μαΐου 2017 έμαθε τυχαία ότι εκκρεμεί η δικογραφία, ενώ θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί αρμοδίως.

2. Η δικογραφία βρισκόταν πεταμένη στο πάτωμα, ανάμεσα σε άλλες δικογραφίες.

3. Από μέσα έλειπαν 4 απολογίες κατηγορουμένων.

Στην Ασφάλεια, οι αστυνομικοί είναι έξαλλοι, γιατί η Δικαιοσύνη καθυστέρησε και πάλι, με αποτέλεσμα 8 κατηγορούμενοι για εμπορία ναρκωτικών, υποψήφιοι ισοβίτες κατά την κατηγορία, να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Όταν, μάλιστα, η υπόθεση είχε τεράστια δημοσιότητα λόγω της εμπλοκής πασίγνωστων προσώπων. Ιδού τι είπαν οι ίδιοι για την εμπλοκή τους:

Ο γνωστός σεναριογράφος: «Διασκέδαζα με μια φίλη μου, γνωστή ηθοποιό, και μου είπε να πάμε στο Κολωνάκι. Εκεί συναντήθηκε στο ρεστοράν με κάποιον. Την επόμενη τη ρώτησα και μου είπε ότι αυτός πουλάει κοκαΐνη».

Η σύζυγος επιχειρηματία: «Έπαιρνα τηλέφωνο για να κλείσω τραπέζι. Όταν έκανα συγκεντρώσεις σπίτι μου, του ζητούσα να αναλάβει το μενού και το κέτερινγκ. Εγώ δεν κάνω χρήση ναρκωτικών».

 

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top