Κόφι Ανάν: «Η οικονομική ανισότητα γεννά πολιτική ανισότητα»

Ξεκίνησε το 5ο New York Times Athens Democracy Forum

Την έναρξη του 5ου NYT Democracy Forum κήρυξε ο Κόφι Ανάν

Ξεκίνησε την Τετάρτη με κάθε επισημότητα στο Προεδρικό Μέγαρο το 5ο New York Times Athens Democracy Forum που θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου και διοργανώνεται από τους New York Times σε συνεργασία με το Ταμείο για τη Δημοκρατία του ΟΗΕ, τον Δήμο Αθηναίων και την εφημερίδα «Καθημερινή», με την υποστήριξη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες.

(O πρώην Γ.Γ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν)

Την έναρξη των εργασιών κήρυξαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρώην Γ. Γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.

(Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη)

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ανάν έκανε ειδική αναφορά στην Ελλάδα και στις πληγές που προκάλεσε η οικονομική κρίση και ανέδειξε ευρύτερα την απειλή για τη δημοκρατία από τις αχαλίνωτες δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης που όπως τόνισε «χωρίζουν τις κοινωνίες σε νικητές και ηττημένους σε μια κλίμακα άνευ προηγουμένου».

(Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη)

«Η οικονομική ανισότητα γεννά πολιτική ανισότητα» σημείωσε ο κ. Ανάν, και επικαλούμενος τον Αριστοτέλη, υποράμμισε ότι η υπονόμευση της μεσαίας τάξης υποσκάπτει τα ίδια τα θεμέλια της δημοκρατίας, μετατρέποντάς την σε ολιγαρχία.

«Η δημοκρατία, που οδηγεί σε κοινωνίες πιο εύπορες, πιο υγιείς και καλύτερα μορφωμένες, είναι ένα έργο εν εξελίξει και πρέπει να ξυπνάμε κάθε μέρα αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το έργο αυτό. Το τίμημα της ελευθερίας είναι η διαρκής επαγρύπνηση. Ας συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε», τόνισε.

(Η Πρόεδρος του Ιδρύματος Robert F. Kennedy, Kerry Kennedy, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η  πρόεδρος της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή», Σίσσυ Παυλοπούλου)

Στην εκδήλωση για την έναρξη του 5ου New York Times Athens Democracy Forum παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, όπως επίσης η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Πρόεδρος του Ιδρύματος Robert F. Kennedy για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κυρία Kerry Kennedy.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top