Αυτοψία Star: Τα σχολεία στο Ίλιον που προορίζονταν για φυλακές - Σε χώρους για...κρατούμενους παίζουν οι μαθητές!

40 νέες σχολικές μονάδες παραδόθηκαν σε όλη τη χώρα με τον αγιασμό!

Ξεκίνησε χθες Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά με 40 νέα σχολικά κτίρια σε όλη την Ελλάδα. Ωστόσο, σε αρκετές περιοχές της Αθήνας εντοπίζονται σχολεία που χρειάζονται αντικατάσταση.

Δείτε επίσης:Ήταν όλοι στον αγιασμό εκτός από τον Μάριο! Ο πατέρας του 11χρονου που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα μιλά αποκλειστικά στο Star

Το 11ο, το 5ο Δημοτικό και το 3ο Νηπιαγωγείο στο Ίλιον λειτουργούν το ένα δίπλα στο άλλο, σε μια έκταση 10 στρεμμάτων. Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1960 και προορίζονταν σε φυλακές γι' αυτό, όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ του Star, χωρίζεται σε πολύ μικρούς προαύλιους χώρους. Στην θέση του, όπως δήλωσε ο διευθυντής, έχει δρομολογηθεί η κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος.

Το 9ο νηπιαγωγείο Πετρούπολης στεγάζεται σε ένα ιδιόκτητο κτίριο. Τα παιδάκια περίπου 20 καθημερινά παίζουν το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα πολύ μικρό προάυλιο. 

Δείτε επίσης: Αγιασμός με ζέστη και αφρικανική σκόνη

Την ίδια ώρα, όμως στο Ίλιον παραδόθηκαν τρία νέα σύγχρονα νηπιαγωγεία. Το 15ο,το 39ο και το 28ο.Τα σχολεία ετοιμαστήκαν μέσα σε διάστημα δυο χρόνων.

Συνολικά την ημέρα του αγιασμού σε όλη την χώρα, παραδόθηκαν από την εταιρία «κτιριακές υποδομές» 40 νέες σχολικές μονάδες, αριθμός ιδιαίτερα αυξημένος σε σχέση με πέρσι που είχαν κατασκευαστεί 16. Η εταιρία  «κτιριακών υποδομών» σε συνεργασία με τους δήμους δρομολογεί πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς την κατασκευή κι άλλων σχολείων στις περιοχές που υπάρχουν προβλήματα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top