Διπλές Πανελλήνιες: Τι είπε ο υπουργός Παιδείας για να καθησυχάσει τους μαθητές;

Συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων είχε ο Κ.Γαβρόγλου

Ανακατεύει την τράπουλα ο υπουργός παιδείας Κ.Γαβρόγλου για το νέο λύκειο, διευκρινίζοντας ότι οι εξετάσεις του Ιανουαρίου για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου θα είναι προαιρετικές. Η διπλή εξεταστική Ιανουαρίου-Ιουνίου ήταν αυτή που προκάλεσε τις περισσότερες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δείτε επίσης: Αυτές τις αλλαγές εξετάζει το υπουργείο Παιδείας για τις Πανελλήνιες!

Δείτε επίσης: Σάλος με τη Χημεία και τη Βιολογία στο Λύκειο: Ενωποιούνται τα δυο μαθήματα - Τι ζητά η Ένωση Χημικών

Ο υπουργός υποστήριξε ότι η διπλή εξεταστική είναι παιδαγωγικά σωστή για να τσεκάρει ο μαθητής τις επιδόσεις του, αλλά όχι καταλυτική για την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο και τον βαθμό του απολυτηρίου. Αν για παράδειγμα κάποιος έχει πάρει 16 τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο 13 στις εξετάσεις, οι βαθμοί συμψηφίζονται και ο μέσος όρος ανεβαίνει, σύμφωνα με τον κ.Γαβρόγλου.

Ο υπουργός συναντήθηκε με τον Γιώργο Μαυρωτά από το Ποτάμι, ο οποίος δήλωσε ότι συμφωνεί σε πολλά σημεία του σχεδίου και στη διπλή εξεταστική. 

Εκπρόσωποι του ΚΚΕ πέρασαν κι αυτοί την πόρτα του υπουργείου παιδείας, αλλά δήλωσαν την αντίθεση τους στο σχέδιο, που όπως τόνισαν μετατρέπει το Λύκειο σε φροντιστήριο.

Την ίδια ώρα, ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό παιδείας, με αφορμή τις καταγγελίες πως η διευθύνουσα σύμβουλος του εθνικού οργανισμού πιστοποίησης προσόντων και επαγγελματικού πιστοποιητικού,Ελένη Γιαννακόπουλου κατέβασε τις εικόνες της Παναγίας από τα γραφεία.

Δείτε επίσης: Ένωση Φυσικών: «Ήμαρτον κύριε Γαβρόγλου - Κάνατε το Λύκειο βιομηχανία εξετάσεων»!

Δείτε επίσης: Γαβρόγλου: Δεν μίλησα ποτέ για κατάργηση των Πανελλαδικών- Αντιδράσεις για τις αλλαγές από τη ΝΔ

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top