Η επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τα πύρινα μέτωπα-Συνδράμει και η Περιφέρεια Αττικής

Τιτάνια και άνιση η μάχη με τις φλόγες

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τα πύρινα μέτωπα

Τιτάνια μάχη πάνω από τις δυνάμεις της δίνουν τα επίγεια και εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής, προκειμένου να καταφέρουν να σβήσουν τα τρία πύρινα μέτωπα που καίνε στην Αττική σε Κάλαμο, Βαρνάβα και Καπανδρίτι.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα πρασίνου, δεκάδες σπίτια στον Κάλαμο έχουν καεί, και η καταστροφή είναι ολική.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, τα μέτωπα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, είναι η μεγάλη πυρκαγιά στον Κάλαμο και πρώτος στόχος είναι να οριοθετηθεί η φωτιά.

Εκεί βρίσκεται ισχυρή επίγεια δύναμη με 68 οχήματα, 150 πυροσβέστες και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, μαζί με εθελοντές της Περιφέρειας και των Δήμων, χωματουργικά μηχανήματα και οι Ενοπλες Δυνάμεις με προσωπικό και μηχανήματα.

Σε εξέλιξη είναι και τα μέτωπα στο Μικροχώρι και το Μετόχι.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε εξέλιξη φωτιά στο Πετρωτό, σε χαμηλή βλάστηση σε πλαγιά.

Επίσης, στην Ηλεία υπάρχει φωτιά στην περιοχή Κρυονέρι και απειλείται το χωριό Ανάληψη, για το οποίο ζητήθηκε προληπτική εκκένωση από τους κατοίκους του. Έχει δημιουργηθεί πάντως, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, ζώνη γύρω από το χωριό για να μην υπάρξει πρόβλημα. Επίσης, υπάρχει φωτιά και στην περιοχή Αγία Κυριακή, σε πλαγιά, δίχως να απειλεί σπίτια.

Τέλος, καλύτερη εικόνα σε σχέση με χθες έχει η φωτιά στην Ζάκυνθο.


ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με 27 υδροφόρες και 7 χωματουργικά, κάποια βαρέως τύπου, συνδράμει μέχρι στιγμής η Περιφέρεια Αττικής την Πυροσβεστική που έχει τον συντονιστικό ρόλο της επιχείρησης που ξεκίνησε την Κυριακή στην Ανατολική Αττική.

Όπως σημειώνει στο ΑΜΠΕ η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κ. Γιάννα Τσούπρα, η ενεργοποίηση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) συνεκλήθει χθες λίγη ώρα, μετά την έναρξη της μεγάλης φωτιάς κοντά στις κατασκηνώσεις του Καλάμου.

Άμεσα έφθασαν στη διαδημοτική κοινότητα Καλάμου, προκειμένου να συνεδριάσουν, η προϊσταμένη Ανατολικής Αττικής και δυο στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, η Γ. Τσούπρα και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Π. Φιλίππου, ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι Ωρωπού, αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες από τους όμορους δήμους, εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Όλοι δεσμεύθηκαν ότι θα παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Συγχρόνως τέθηκε από την Περιφέρεια Αττικής η πρόταση να κηρυχθεί το διαμέρισμα Καλάμου, δήμου Ωρωπού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως και έγινε στη συνέχεια.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Περιφέρεια Αττικής κατάφερε να συνδράμει την Πυροσβεστική με 16 υδροφόρες και 7 χωματουργικά.

Σήμερα, η επέκταση του μετώπου στον Βαρνάβα και το Καπανδρίτι δημιούργησε ανάγκη και για άλλες υδροφόρες. Η Περιφέρεια Αττικής συνέδραμε στο έργο της Πυροσβεστικές με άλλες 10 υδροφόρες.

Όπως σημειώνει η κ. Τσούπρα σημαντική είναι από χθες και η συμβολή των εθελοντικών ομάδων, που συνέτρεξαν από όλη την Αττική και οι οποίες ενεργούν υπό την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Συγχρόνως, τονίζει ότι όσοι δεν έχουν σχέση με τη φωτιά πρέπει να παραμένουν μακριά και ότι όσοι δεν είναι εκπαιδευμένοι, δεν επιτρέπεται να προσεγγίζουν στις περιοχές κατάσβεσης.

Οι άνθρωποι της Περιφέρειας Αττικής και η κ. Τσούπρα παραμένουν στις περιοχές των πυρκαγιών, καθώς τόσο σήμερα όσο και αύριο η Πολιτική Προστασία έχει προβλέψει κίνδυνο επικινδυνότητας 4 (που είναι εξαιρετικά υψηλός) στην Περιφέρεια Αττικής.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top