Η χώρα στο έλεος της Μέδουσας:Πλημμύρες από τις καταιγίδες και φωτιές από τους κεραυνούς-Ζευγάρι εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του

Ποιές περιοχές αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα (φωτο, video)/ Πρώτη ανάρτηση: 17-07-2017 08:15

Μπορεί να βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού, αλλά η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την χώρα, έχει φέρει (προσωρινά) τον Χειμώνα, με τις καταστροφές να είναι πολλές κυρίως στην επαρχία, η οποία πλήττεται περισσότερο από την «Μέδουσα».

 

ΚΙΑΤΟ: ΖΕΥΓΑΡΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ

Μέσα στο αυτοκίνητό του εγκλωβίστηκε ένα ζευγάρι στο Κιάτο τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η έντονη βροχή που έπεφτε είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν νερά στο δρόμο και το ζευγάρι "παγιδεύτηκε".

Χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

ΑΧΑΪΑ: ΔΥΝΑΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟ

Ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και κεραυνοί πλήττουν την πόλη της Πάτρας αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Αχαϊας. Όπως μεταδίδει το tempo24, στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος της κάτω Αχαγιάς, διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία, καθώς λόγω των φαινομένων οι οδηγοί δεν είχαν καθόλου ορατότητα.

Η κίνηση των οχημάτων κατά μήκος της Πατρών-Πύργου στο συγκεκριμένο σημείο γίνεται με «βήμα σημειωτόν», ενώ προς διευκόλυνση των οδηγών έχουν σπεύσει οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας.



Πλημμύρες σημειώθηκαν και στην Ακτή Δυμαίων και στην Αρόη όπου η πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για άντληση υδάτων.

Επίσης, πληροφορίες του tempo24.news αναφέρουν ότι έχουν σπάσει κάβοι σε σημεία ελλιμενισμού φέριμποτ στο Ρίο. Το φέρυ από το οποίο κόπηκαν οι κάβοι παρασύρθηκε με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές βάρκες και φουσκωτά που ήταν δεμένα κοντά.

ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟ

Το patrastimes,  μεταδίδει πως ξέσπασε νέα φωτιά στην θέση «Μαύρη Μύτη» στη Λακκόπετρα Αχαΐας.

Η φωτιά σύμφωνα με το patrastimes εκδηλώθηκε μετά από την πτώση κεραυνών σε δασική έκταση. Στο σημείο σπεύδουν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 10 άντρες.

Να σημειωθεί πως λίγο νωρίτερα όπως είχε μεταδώσει το tempo24 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση και κοντά σε σπίτια στην περιοχή Κρίνος της Δυτικής Αχαΐας μετά από πτώση κεραυνών.

Την φωτιά έθεσαν τελικά υπό έλεγχο δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντών.

ΣΤΟ ΡΙΟ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΡΚΕΣ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ

Οι άνεμοι έκοψαν τους κάβους από του φεριμπότ και έτσι μέσα στην καταιγίδα στήθηκε επιχείρηση για να δεθούν και πάλι και να σταματήσουν τα πλοία να κινούνται ακυβέρνητα στο Ρίο. 

Αποτέλεσμα των κομμένων κάβων ήταν να υποστρούν ζημιές βάρκες και φουσκωτά που ήταν δεμένα κοντά.

ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ

Προβλήματα υπάρχουν και στο επαρχιακό δίκτυο στην περιοχή της Χαλανδρίτσας όπου λόγω της κακοκαιρίας έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις. Πυροσβεστική Υπηρεσία αστυνομία και πολιτικός σχεδιασμός εκτάκτου ανάγκης της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στην επαρχιακή οδό Χαλάστρας - Καλαβρύτων. Η ισχυρή χαλαζόπτωση και οι κατολισθήσεις που προκάλεσε η κακοκαιρία έχουν δημιουργήσει προβλήματα σε πολλά σημεία του δρόμου. Οι οδηγοί που κινούνται στην επαρχιακή οδό θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας.

ΕΠΕΣΑΝ ΤΖΑΜΙΑ ΑΠΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΕΡΑ!

Νωρίτερα, ο σφοδρός αέρας που έπνεε στην περιοχή της Πάτρας είχε ως αποτέλεσμα να πήσει μεγάλη τζαμαρία του κλειστού κολυμβητηρίου «Πέπανος» στην Πάτρα την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης.

Η μεγάλη κατασκευή με σίδερα και τζάμια, κατέρρευσε στην πίσω πλευρά των εγκαταστάσεων, εκεί που βρίσκεται η βοηθητική πισίνα και γίνονται οι καταδύσεις.

Όπως είπε στο tempo24.gr ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Νίκος Κανελάκης ευτυχώς δεν κινδύνευσε κανείς άνθρωπος παρά μόνο δύο αυτοκίνητα έχουν υποστεί υλικές ζημιές όταν το κομμάτι που αποκολλήθηκε έπεσε πάνω στα οχήματα.

Όπως είπε ο κ. Κανελλάκης, λόγω της κακοκαιρίας, κάποια στιγμή ένα ισχυρό ρεύμα αέρα δημιούργησε δυνατό ρεύμα "χτύπησε" τις εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα να υποχωρήσει μεγάλη τζαμαρία.

Το Πρωτάθλημα όπως τόνισε ο κ. Κανελλάκης διεξάγεται κανονικά, ενώ στο χώρο κλήθηκε και η Αστυνομία.

ΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ… ΑΣΠΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ

Η ραγδαία επιδείνωση εκδηλώθηκε με χαλάζι, βροχές και ισχυρούς ανέμους, με την πόλη να «ντύνεται» στα λευκά.

Οι εικόνες από το βίντεο του «epirusgate» είναι συγκλονιστικές.

ΠΝΙΓΗΚΕ Η ΛΑΡΙΣΑ

Ισχυρή βροχόπτωση πλήττει από το απόγευμα την πόλη της Λάρισας. Η νεροποντή συνοδεύεται από αστραπές και κεραυνούς.

Η νεροποντή έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα σε δρόμους της πόλης οι οποίοι έχουν γίνει αδιάβατοι.

Εν τω μεταξύ, υπήρξαν κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας για πλημμυρισμένα υπόγεια, κυρίως από φρεάτια.

Εκτός από τα φρεάτια, έχουν πλημμυρίσει και πολλοί δρόμοι της πόλης.

Τις τελευταίες ώρες εντοπίζονται διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του νομού Λάρισας λόγω κεραυνών, ενώ στα παράλια του δήμου Αγιάς σημειώθηκαν και κάποιες βραχοπτώσεις κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.
 

ΜΠΟΥΡΙΝΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Στο Αγρίνιο και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με το agrinioreport.gr, υπήρξε έντονη βροχόπτωση για περίπου 30 λεπτά, η οποία σε ορισμένες περιοχές συνοδεύτηκε από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.



ΤΡΙΚΑΛΑ: ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Δέκα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων βρίσκονται σε εγρήγορση και αντιμετωπίζουν τα όχι μέχρι τώρα έντονα προβλήματα καταπτώσεων που έχουν σημειωθεί στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων, από τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης. Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Επίσης η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων συνιστά στους οδηγούς να μην προβαίνουν σε άσκοπες μετακινήσεις λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

 

ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Μεγάλες ήταν οι ζημιές που προκλήθηκαν χθες και στην Πτολεμαΐδα. Με το φως της ημέρας αποκαλύφθηκαν τα σημάδια καταστροφής που άφησε πίσω της η χθεσινή έντονη βροχόπτωση.

Υπόγεια πλημμύρισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ δέντρα έπεσαν από τους ισχυρούς ανέμους. Η πυροσβεστική δέχθηκε κατά τις βραδινές ώρες 42 κλήσεις για άντληση υδάτων και τέσσερις κλήσεις για κοπές δέντρων. 

Σε ορισμένες περιοχές, στις Σέρρες, όπως το Χριστός αλλά και στην Αναγέννηση, τα προβλήματα ήταν πολύ έντονα. Αυλές σπιτιών, δρόμοι και χωράφια μετατράπηκαν σε λίμνη με τις ζημιές που έχουν προκληθεί να είναι τεράστιες.
 



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top