Κόλαση τα νοσοκομεία! Ασθενείς υποφέρουν σε θαλάμους χωρίς κλιματισμό- Αυτοψία STAR

Αφόρητη η κατάσταση στο Αττικό και το Έλενα

Χωρίς κλιματισμό είναι αρκετά νοσοκομεία της χώρας, δημιουργώντας μια αφόρητη κατάσταση στους ασθενείς. 

Με ανοιχτά παράθυρα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη ζέστη γυναίκες με νεογέννητα μωρά, αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό. Τα χαλασμένα κλιματιστικά έχουν δημιουργήσει μια αφόρητη κατάσταση στο μαιευτήριο Έλενα.

Στην αυτοψία που κάναμε, είδαμε ότι σε αρκετούς χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος δεν υπήρχαν καθόλου κλιματιστικά, ακόμη και στα σημεία όπου φυλάσσονται ιατρικά απόβλητα. Η  μυρωδιά σού κόβει την ανάσα.

Τα προβλήματα με την ζέστη και την έλλειψη κλιματισμού την αντιλαμβάνεσαι περπατώντας στον προαύλιο χώρο του μαιευτηρίου. Τα περισσότερα παράθυρα ήταν ανοιχτά, με τους επισκέπτες να περιγράφουν την αφόρητη ζέστη που αντιμετώπισαν στα γραφεία των γιατρών.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο Αττικό Νοσοκομείο.

Κραυγή απόγνωσης από τον γιατρό Μιχάλη Ρίζο, ο οποίος, μαζί με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, μας ξενάγησαν σε χώρους του νοσοκομείου, όπου ο κλιματισμός λειτουργεί υποτυπωδώς.

Πήγαμε και στα ιατρεία του ΠΕΔΥ στην Καλλιθέα. Εκεί βρήκαμε κλιματιστικά με σελοτέιπ και ιατρεία...φούρνους!

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ζητά άμεσα λύση, διότι φοβούνται ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει τις επόμενες ημέρες, όταν θα ανέβει η θερμοκρασία.

Δείτε την αυτοψία του Star στο Αττικό Νοσοκομείο και στο Μαιευτήριο Έλενα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top