Νέα ΠΡΟΚΛΗΣΗ κατά την επίσκεψη Γιλντιρίμ στη Θράκη: «Μητέρα πατρίδα σας η Τουρκία»

Όσα είπε ο υπουργός που συνόδευε τον Τούρκο πρωθυπουργό

Νέα ΠΡΟΚΛΗΣΗ κατά την επίσκεψη Γιλντιρίμ στη Θράκη

Δεν έχουν φραγμό οι τουρκικές προκλήσεις, καθώς όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα τουρκικά μέσα, κατά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Μ. Γιλντιρίμ στη Θράκη δεν έλειψαν οι προσπάθειες σφετερισμού της μουσουλμανικής μειονότητας.

Τον Τούρκο πρωθυπουργό συνόδευε μεταξύ άλλων και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος βρήκε ευκαιρία και σε ομιλία του προς συγκεντρωμένους κατοίκους δεν δίστασε να αναφερθεί στην Τουρκία, ως «Μητέρα Πατρίδα».

«Το να έχουν οι Δυτικοθρακιώτες στην Ελλάδα - μια χώρα μέλος της Ε.Ε. μια αντιμετώπιση πολίτη β΄ κατηγορίας στα θέματα του δικαιώματος εκπαίδευσης, των εκλεγμένων μουφτήδων ή και σε οικονομικό επίπεδο, είναι κάτι που το αντιμετωπίζουν με θλίψη. Γι’ αυτό τον λόγο κι εκείνοι επιθυμούν όπως και οι άνω από 10 εκ. Έλληνες πολίτες περήφανα να μπορούν να βλέπουν το μέλλον με ελπίδα και εμπιστοσύνη. Εμείς ως μητέρα πατρίδα επιθυμούμε και ζητάμε οι εδώ Δυτικοθρακιώτες συμπολίτες μας, ως Έλληνες πολίτες να βλέπουν με ελπίδα και εμπιστοσύνη το μέλλον τους. Αλλά να μην ξεχνάνε ποτέ το εξής, δίπλα στις ελπίδες τους υπάρχει η στήριξη του ισχυρού τουρκικού έθνους των 80 εκ. ανθρώπων. Υπάρχει η εμπιστοσύνη του ισχυρού κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας”, είπε.

Ο Μουεζίνογλου υπενθύμισε ακόμα ότι ο ίδιος γεννήθηκε στην Κομοτηνή και τόνισε ότι ο ίδιος ποτέ δεν έκανε πίσω σε θέματα δικαιωμάτων.

«Εμείς οι άνθρωποι της Δυτικής Θράκης ποτέ δεν κάνουμε λάθη. Ούτε προς την χώρα ούτε προς την πατρίδα. Δεν κάνουν λάθη έναντι των εδαφών στα οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Αλλά και ποτέ δεν κάνουν πίσω στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και δεν αλλάζουν γνώμη γι’ αυτά», πρόσθεσε.

Συνέχισε μάλιστα εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων να λέει:

«Εγώ είμαι παιδί αυτών των εδαφών. Η παιδική μου ηλικία στους δρόμους αυτών των χωριών. Οι δρόμοι αυτοί, τα χωριά, η Δυτική Θράκη συνέβαλε πολύ σημαντικά στην σημερινή μου εξέλιξη. Γι’ αυτό τον λόγο θέλω να πω μερικές κουβέντες στους νέους μας που βρίσκονται εδώ. Στηρίξτε την κουλτούρα αυτών των δρόμων. Στηρίξτε αυτή την κουλτούρα Δυτικής Θράκης και στηρίξτε την κουλτούρα να είσαι Δυτικοθρακιώτης. Εμείς από την μια με τα χαρακτηριστικά των μουσουλμάνων και από την άλλη ως μέλη του τουρκικού έθνους και του πολιτισμού που ανήκει στο τουρκικό έθνος, εάν κάνετε ένα ισχυρό ταξίδι με ένα σκέλος τις εθνικές μας αξίες και το άλλο τις πνευματικές μας αξίες, να μην έχετε καμιά αμφιβολία πως ανάλογα ισχυρό και φωτεινό θα είναι και το μέλλον της Δυτικής Θράκης. Γι’ αυτούς τους λόγους η συμβολή της Δυτικής Θράκης και των Δυτικοθρακιωτών συμπολιτών μου στην σημερινή μου εξέλιξη υπήρξε μεγάλη. Τους αισθάνομαι μόνιμα γείτονες μου και μόνιμα υπεύθυνος για αυτούς».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top