FLASHBACK: Οι απαγωγές που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Θυμηθείτε τις υποθέσεις που φέρνουν στο νου σενάριο κινηματογραφικής ταινίας

Την ώρα που  το θρίλερ με την απαγωγή του Ηρακλείωτη επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη συνεχίζεται και η αγωνία για την τύχη του κορυφώνεται, οι μνήμες γυρίζουν σε άλλες μεγάλες υποθέσεις απαγωγών που συγκλόνισαν την Ελλάδα.

ΕΠΕΙΣΕ ΤΟΝ ΑΠΑΓΩΓΕΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ

Γέρακας , 14 Ιανουαρίου 2014.... Ο αρτοβιομήχανος Μανώλης Καραμολέγκος επέστρεφε στο σπίτι του,  όταν μετά από ένα τροχαίο ατύχημα - παγίδα ,   βρέθηκε επί 12 ολόκληρες ώρες  εγκλωβισμένος σε.... εμβρυακή στάση στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου , που βρισκόταν συνεχώς εν κινήσει. Οι τέσσερις δράστες  απαίτησαν από την οικογένεια λύτρα ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, που όμως δεν πληρώθηκαν ποτέ!  Όπως αποδείχτηκε επρόκειτο για... ερασιτέχνες, καθώς ο επιχειρηματίας, όταν βρέθηκε μόνος με τον... Μολδαβό φρουρό του, κατάφερε να τον πείσει να παραδοθεί...

«Φοβήθηκα πολύ...Ο κάθε άνθρωπος θα φοβόταν, ούτε στο χειρότερο εχθρό σας....» είχε δηλώσει τότε ο επιχειρηματίας.

«ΜΟΥ ΦΕΡΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΥΓΕΝΕΙΑ»

Βούλα, 12 Ιανουαρίου του 2009....  Ένα βανάκι  κλείνει το δρόμο στο πολυτελές αυτοκίνητο του Περικλή Παναγόπουλου. Τρεις γεροδεμένοι άνδρες, κατεβαίνουν από το όχημά τους, ντυμένοι στα μαύρα,  με τα όπλα στα χέρια. Για  192 ημέρες ο εφοπλιστής βρίσκεται στο έλεος των απαγωγέων του!  Η  συζύγος του, Κατερίνα, τους καταθέτει 30 εκαττομύρια ευρώ , προκειμένου να απελευθερώσουν τον άνδρα της. Πίσω από την....καλά οργανωμένη ομηρεία κρυβόταν η πρερίφημη "Greek Mafia ". Εγκέφαλοι, όπως αποδείχτηκε , ήταν ο Παναγιώτης Βλαστός και ο Γιάννης Σκαφτούρος.

«Ήταν περισσότεροι του ενός και η συμπεριφορά τους ήταν σωστή, ευγενής και με φρόντισαν νομίζω πολύ καλά σε όλες τις απαιτήσεις μου» είχε πει τότε ο επιχειρηματίας.

ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ Ο ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ  

Πανόραμα Θεσσαλονίκης 9 Ιουνίου 2008... Δύο οπλισμένοι άνδρες, είχαν στήσει ενέδρα στο πάρκινγκ της μονοκατοικίας του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά. Αφού τράβηξαν έξω από το αυτοκίνητό του τον "Βασιλιά του αλουμινίου " και τη σύζυγό του, τον έβαλαν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τράπηκαν σε φυγή. Τη Νέλλη Μυλωνά την άφησαν ελεύθερη να...συγκεντρώσει το αστρονομικό ποσό των 13 εκ ευρώ , προκειμένου να τον αφήσουν να επιστρέψει στην οικογένειά του.  Εγκέφαλος της απαγωγής όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, ήταν ο Βασίλης Παλαιοκώστας.

«Θα έλεγα ότι ήταν μάλλον μια πολυτελής κατάληξη, διότι μ αφήσανε σε ένα ερημικό μέρος και μου είπαν στο τάδε σημείο υπάρχει ένα αυτοκίνητο, πάρε το κλειδί και πήγαινε σπίτι σου. Είναι γεμάτο βενζίνη...» είχε δηλώσει ο Γιώργος Μυλωνάς.

ΜΙΑ «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ» ΑΠΑΓΩΓΗ

Κηφισός, 2 Οκτωβρίου 2001... Το μεσημέρι εκείνης της ημέρας σε μια πάροδο της λεωφόρου Πέτρου Ράλλη, δύο άγνωστοι προκάλεσαν ένα... εικονικό ατύχημα, με συμπρωταγωνιστή τον επιχειρηματία Γιάννη Ζώνα. Όταν εκείνος βγήκε έξω ανυποψίαστος, οι δύο δράστες, που φορούσαν καπέλα και γυαλιά ηλίου, τον επιβίβασαν στο δικό τους αυτοκίνητο. Εκεί του φόρεσαν χειροπέδες και του κάλυψαν το πρόσωπο με κουκούλα. Οι απαγωγείς τον κράτησαν για 64 ημέρες , μέχρι να παραλάβουν το ένα από τα τρία εκατομμύρια δολάρια που είχαν ζητήσει. Μετά από 14 χρόνια ο Παναγιώτης Βλαστός ομολόγησε τη συμμετοχή του στην απαγωγή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top