Συγκίνηση στα συντρίμμια- Αντιμέτωποι με τα χαλάσματα, οι κάτοικοι της Βρίσας μαζεύουν ό,τι απέμεινε από τα σπίτια τους

Απόγνωση και θλίψη

Με κίνδυνο της ζωής τους μπήκαν σήμερα, Πέμπτη, οι κάτοικοι της Βρίσας μέσα στα μισογκρεμισμένα σπίτια τους, με τη συνοδεία πυροσβεστών, για να πάρουν προσωπικά τους αντικείμενα. Οι εικόνες που κατέγραψε ο απεσταλμένος του Star, Λάμπρος Δεμερτζής, είναι συγκλονιστικές, όπως θα δείτε στο βίντεο.

Τρεις ημέρες τώρα, οι κάτοικοι της Βρίσας έχουν ξεσπιτωθεί. Σήμερα οι πιο ...τολμηροί, με τη συνοδεία πυροσβεστών, μπήκαν στα ετοιμόρροπα σπίτια τους για να πάρουν ό,τι προλάβουν από τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Με κίνδυνο της ζωής τους οι άνθρωποι μπαίνουν στα μισογκρεμισμένα σπίτια, να πάρουν κάτι από την περιουσία τους. Ρούχα, κλινοσκεπάσματα, οικογενειακές φωτογραφίες, ακόμη και ...γλάστρες μάζεψαν με δάκρια στα μάτια, οι κάτοικοι της ισοπεδωμένης Βρίσας. Οτιδήποτε θυμίζει το σπιτικό τους.

Ο κ. Γιώργος Βερβάτης διατηρούσε 50 χρόνια κάβα στο χωριό. Όλα τέλειωσαν, μας λέει. «Όλα κουβάρι! Τίποτα! Ο τοίχος όλος και από τη μία και από την άλλη μεριά».

Η πρόσβαση των κατοίκων στον οικισμό είναι ελεγχόμενη και επιτρέπεται μόνο για τις ιδιαίτερες ανάγκες τους, με τη συνοδεία των αρμοδίων οργάνων, σε συγκεκριμένες μάλιστα ώρες, σύμφωνα με απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας. Οι 850 κάτοικοι της Βρίσας, προς το παρών, μένουν σε συγγενικά σπίτια, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία στα χωριά Καλλονή, Βατερά και Πολιχνίτο.

Από την πρώτη στιγμή, άρχισαν να φτάνουν στο νησί είδη πρώτης ανάγκης από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Μυτιλήνη.

Ο Αντιδήμαρχος Λέσβου, Γιώργος Γκατζανός, δήλωσε: «Ευχαριστούμε πολύ! Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ανάγκες. Ο δήμος Λέσβου έχει καλύψει και για τον ύπνο σε ξενοδοχεία και για την διατροφή των πληγέντων».

Στο μεταξύ, μετά την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών για επικείμενο μεγάλο σεισμό από σεισμολόγους, το Συντονιστικό Όργανο, αποφάσισε «να κινηθεί νομικά εναντίον οποιουδήποτε προσώπου διέσπειρε ή θα διασπείρει ψευδείς ειδήσεις που προκαλούν κοινωνική αναταραχή και οικονομικές επιπτώσεις στο νησί της Λέσβου» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα διασποράς ψευδών ειδήσεων διέταξε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top