«Πνίγηκαν» οι Σπέτσες από ταξιδιώτες του τριημέρου-«Γέμισε» επισκέπτες ο Αργοσαρωνικός

Τρίβουν τα χέρια τους οι ξενοδόχοι με την αυξημένη τουριστική κίνηση

Μπορεί ο καιρός να μας τα χαλάει... όμως πολλοί είναι εκείνοι, που έχουν ήδη οργανώσει μίνι διακοπές για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την τουριστική κίνηση  δηλώνουν οι ξενοδόχοι, με πληρότητες που, στους πιο δημοφιλείς προορισμούς,  αγγίζουν ακόμη και το 100%.

Όσοι έχουν την τύχη να μη δουλεύουν ως... άνθρωποι του Πνεύματος, βοήθησαν τα νησιά του Αργοσαρωνικού να καθίσουν και πάλι στο θρόνο του ... απόλυτου κοντινού ταξιδιωτικού προορισμού. Ασφυκτικά γεμίζουν οι Σπέτσες με τους πρώτους εκδρομείς να έχουν φτάσει από σήμερα κιόλας, στοχεύοντας σε... τρεις διανυκτερεύσεις!

«Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πάντα ήταν κατ’ εξοχήν Έλληνες και φέτος πάλι είναι 100% - 95% Έλληνες. Είναι όλα γεμάτα εδώ και αρκετό καιρό, μάλιστα αυτό που μας έχει κάνει εντύπωση σήμερα είναι ότι το 50% έχουν έρθει, που σημαίνει ότι μάλλον έχουν πάρει και την Παρασκευή άδεια» δήλωσε στο Star ο Αντώνης Βορδώνης Μέλος Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής & Αργοσαρωνικού.

Στις πρώτες επιλογές προτίμησης των ταξιδιωτών παραμένουν πάντα η... κοσμοπολίτικη  Μύκονος, αλλά και η μαγευτική Σαντορίνη , που ενδείκνυνται για ένα ρομαντικό τριήμερο με θέα την... Καλντέρα.

«Οι πληρότητές μας φτάνουν το 80 και 90% σε αρκετά ξενοδοχεία του νησιού και στα μικρά καταλύματα όμως έχουν κι αυτά αρκετές κρατήσεις για το Σαββατοκύριακο και σ΄αυτό βοηθάει το ότι έχουμε αρκετές συνδέσεις και με μεγάλα πλοία στο νησί μας...» δήλωσε στο Star ο Μανώλης Καραμολέγκος - Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης.

Σταθερά... αγαπημένα δείχνουν πάλι τα Χανιά. Αυτό το τριήμερο, όμως , εμφανίζουν και μια μεγάλη αύξηση επισκεπτών από το εξωτερικό, με αποτέλεσμα οι πληρότητες των καταλυμάτων να ξεπερνούν το 70%.

«Το τριήμερο δείχνει ότι οι πληρότητες θα είναι υψηλές, αυτό οφείλεται στο ότι η τουριστική σεζόν είναι σε πλήρη εξέλιξη και φυσικά πρέπει να συνυπολογίσουμε το γεγονός  ότι είναι η Πεντηκοστή 5 Ιουνίου όπου όλη φυσικά η Ευρώπη έχει διακοπές, όπως και εμείς» δήλωσε στο Star ο Μανώλης Γιαννούλης  - Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων.

Οι ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής στις Σπέτσες μπορούν να...ανακαλύψουν - λίγο δύσκολα - ένα δίκλινο με πρωινό από 55 ως 250 ευρώ. Στην Σαντορίνη μπορούν να βρουν καταλύματα από 40 έως 120 ευρώ , ενώ στα Χανιά έχουν τη δυνατότητα να μείνουν με 30 ευρώ σε ένα απλό δωμάτιο ή με 280 ευρώ σε πεντάστερο ξενοδοχείο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top