Όπου φύγει-φύγει οι Αθηναίοι για το Πάσχα!Ομαλή η κίνηση μετά το κυκλοφοριακό χάος και τις ουρές χιλιομέτρων-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εγκαταλείπουν και οι τελευταίοι την πρωτεύουσα

Όπου φύγει-φύγει οι Αθηναίοι για το Πάσχα

Μετά το κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικράτησε νωρίτερα στο μεγαλύτερο κομμάτι της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου λόγω της εξόδου των Αθηναίων για το Πάσχα, η κίνηση σε όλο το εθνικό δίκτυο της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου ομαλοποιήθηκε σύμφωνα με την Τροχαία.

Πλέον, η έξοδος του Πάσχα προς την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, διεξάγεται σε κανονικούς ρυθμούς και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Αυτή την στιγμή, το μόνο σημείο στο οποίο θα συναντήσετε αυξημένη κίνηση, είναι από τα διόδια της Μάνδρας έως το ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Ήδη, από το πρωί έχουν περάσει από τις σήραγγες του Αγίου Κωνσταντίνου 13.200 αυτοκίνητα και αναμένεται μέχρι τα μεσάνυχτα ο αριθμός να διπλασιαστεί. Χθες, Μεγάλη Πέμπτη από το ίδιο σημείο πέρασαν 19.300 αυτοκίνητα.

ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ «ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ» ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΝΟΝ ΑΣΤΥ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ, ΤΡΕΝΑ, ΒΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές, ενώ ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας στο εθνικό οδικό δίκτυο. 

ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ 100% ΣΤΟ ΚΤΕΛ ΤΟΥ ΚΗΦΙΣΟΥ

Στον σταθμό των ΚΤΕΛ του Κηφισού και των Λιοσίων τα λεωφορεία αναχώρησαν με πληρότητες της τάξεως του 100%. Οι υπεύθυνοι έχουν προγραμματίσει έξτρα δρομολόγια, που για ορισμένους προορισμούς αγγίζουν ακόμα και τα διπλάσια από αυτά που εκτελούνται σε καθημερινή βάση. Χθες και σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν και από τους δύο σταθμούς περισσότερα από 1.000 δρομολόγια, μεταφέροντας τουλάχιστον 50.000 άτομα στις περιοχές που έχουν επιλέξει για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα.    

ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

Την ίδια ώρα, αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε και στους δρόμους της πρωτεύουσας που οδηγούν στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς χιλιάδες είναι οι εκδρομείς που επέλεξαν για τις διακοπές του Πάσχα τα νησιά των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, του Αργοσαρωνικού, του Βορείου Αιγαίου και της Κρήτης. 



Το Λιμενικό βρίσκεται από τις προηγούμενες ημέρες σε επιφυλακή, προκειμένου να διευκολύνει τους εκδρομείς, ενώ συμβουλεύει όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μία ώρα νωρίτερα, στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου τους. 



Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Μεγάλης Πέμπτης μέχρι και αργά χθες το βράδυ από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας αναχώρησαν 39 πλοία. Τα 23 από αυτά έφυγαν από τον Πειραιά και τα υπόλοιπα 16 από την Ραφήνα. 

Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και σήμερα στις αποβάθρες των λιμανιών της Αττικής, καθώς έχουν προγραμματιστεί 41 δρομολόγια για τα νησιά του Αιγαίου. Πιο συγκεκριμένα, 22 πλοία θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά, 13 από τη Ραφήνα και έξι από το Λαύριο.          

                        

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΕΝΑ

Γι' αυτούς που επιλέγουν να μετακινηθούν με τα τρένα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι και το πρώτο πρωινό δρομολόγιο του Μεγάλου Σαββάτου θα αυξήσει την χωρητικότητα των αμαξοστοιχιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών. 

ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»

Και το αεροδρόμιο όμως αναμένεται να κατακλυστεί από εκδρομείς. Από χθες Μεγάλη Τετάρτη έως και την Δευτέρα του Πάσχα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν 2630 πτήσεις συνολικά προς όλους τους προορισμούς (εσωτερικό - εξωτερικό). Δημοφιλείς προορισμοί βάσει έξτρα πτήσεων και τσάρτερ είναι η Πάρος και η Κέρκυρα. Επίσης, στους δημοφιλείς προορισμούς συγκαταλέγονται και η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη, η Λάρνακα, το Ηράκλειο, τα Χανιά και η Ρόδος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top