Η Αθήνα ανησυχεί για νέες μεταναστευτικές ροές μετά τις απειλές Ερντογάν

Hot-spot lux στη Θήβα-Διαθέτει μέχρι και γυναικολογική κλινική

Η τουρκική εφημερίδα Χουριγιέτ σχολιάζει ότι περισσότερο ανησυχεί η Ελλάδα για τις εξελίξεις, παρά η Τουρκία και η Ολλανδία. Επικαλείται δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, ότι μπορεί να μπουν μέχρι και 200 χιλιάδες μετανάστες, αν η Άγκυρα υλοποιήσει τις απειλές της.

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Μουζάλας εγκαινίασε στη Θήβα ένα υπερσύγχρονο hot spot για οικογένειες μεταναστών, αποδεικνύοντας ότι στην Ελλάδα θα μείνουν για πάντα τουλάχιστον 50 χιλιάδες. Ίσως και περισσότεροι, καθώς από αύριο θα επιστρέφεται, όποιος διαφεύγει στο εξής παράνομα στην Ευρώπη.

Το hot spot της Θήβας, σε εγκαταλειμμένο κλωστήριο, θα φιλοξενήσει 700 αλλοδαπούς, κυρίως από το Ελληνικό, σε 65 διαμερίσματα, κι άλλα τόσα κοντέινερ.

Κάθε δωμάτιο έχει ψυγείο, απορροφητήρα και air condition. Όσα είναι σε κοντέινερ, έχουν και ξεχωριστή τουαλέτα. Για το κυρίως κτίριο υπάρχουν τουαλέτες και ντουζιέρες. Ροζ για τις γυναίκες, γαλάζιες για τους άντρες. Ούτε στ' όνειρό τους Έλληνες άστεγοι -κι όχι μόνο-, δεν έχουν δει τέτοιες πολυτέλειες.

Ο υπουργός επισκέφθηκε μια από τις 4 αίθουσες διδασκαλίας, στις οποίες θα κάνουν μαθήματα τουλάχιστον 100 προσφυγόπουλα. Υπάρχει επίσης παιδότοπος.

Το hot spot διαθέτει επίσης μικρή, παθολογική και γυναικολογική κλινική, και φαρμακείο.

Το κτίριο έχει νοικιάσει ο στρατός και η ανακατασκευή έγινε από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Αν και τα κονδύλια που διατέθηκαν είναι κοινοτικά, ουδείς είναι σε θέση να πει πόσο έχει κοστίσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top