ΕΧΘΡΟΙ αγρότες και αστυνομικοί! ΕΝΤΑΣΗ στην ΔΕΘ- «Μ@λάκα, μ@λάκα»-ΒΙΝΤΕΟ

«Θερμή» υποδοχή στον Αποστόλου – Ενισχύονται τα μπλόκα σε όλη τη χώρα

Αγρότες και αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι για μία ακόμη φορά.

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, με χαρακτηρισμούς τύπου «μ@λακα», όταν αγρότες εισέβαλλαν στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό, που είχε αναπτυχθεί για την έκθεση Zootechnia.

Ευτυχώς, λίγα λεπτά αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν και μετά από διαπραγματεύσεις οι αγρότες εγκαινίασαν την έκθεση, κόβοντας τη δική τους κορδέλα.

Από το πρωί της Πέμπτης, τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα με ελληνικές σημαίες είχαν μπει στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να προϋπαντήσουν τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης, Ευάγγελο Αποστόλου.

«Θα κατεβάσουμε στην Αθήνα 10.000 τρακτέρ. Θα γίνει επανάσταση… Τα εγγόνια μας θα γίνουν τσομπαναραίοι, κανείς δεν μπορεί να σπουδάσει πλέον», έλεγαν αγρότες στο Star.

Παράλληλα, οι αγρότες σκληραίνουν τη στάση τους και στα σύνορα, ενισχύοντας τα μπλόκα σε όλη τη χώρα

Το τελωνείο των Ευζώνων στα ελληνοσκοπιανά σύνορα παραμένει για 4η ημέρα κλειστό, ενώ σήμερα Πέμπτη αποκλείστηκε για 2 ώρες και ο συνοριακός σταθμός της Νίκης στη Φλώρινα. Συμβολική κατάληψη έγινε επίσης, στο τελωνείο της Καστοριάς, ενώ οι αγρότες των Σερρών προσπαθούν να πολιορκήσουν το τελωνείο του Προμαχώνα που βρίσκεται στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

«Οι κινητοποιήσεις είναι κομματικά υποκινούμενες», δήλωσε η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Μαρία - Κόλλια Τσαρουχά για να λάβει απάντηση από τους συντοπίτες της, στο μπλόκο του Προμαχώνα.

«Είναι ανεπίτρεπτο, η Μαρία των...  Σερρών να λέει τέτοια πράγματα! Η καρέκλα της εξουσίας είναι γλυκιά, αλλά από τις πολλές γύρες ζαλίζεσαι και όταν ζαλίζεσαι, πέφτεις», δήλωσε στο Star, o αγροτοσυνδικαλιστης, Παύλος Αραμπατζής.

BINTEO STAR/THESTIVAL.GR

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top