Αξέχαστη εμπειρία τα ελληνικά νοσοκομεία! Συγγενής ασθενούς αναγκάστηκε να κάνει τον τραυματιοφορέα

Σε έξαρση η γρίπη – Ελλείψεις και προβλήματα στο ΕΣΥ

Το 2017 μπήκε με έξαρση της γρίπης, και πολλά προβλήματα και ελλείψεις στο ΕΣΥ,  όμως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης εξακολουθεί να υποστηρίζει πως είναι ευχαριστημένος από την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ... 

Η γρίπη, οι ιώσεις και η γαστρεντερίτιδα θερίζουν και τα επείγοντα του νοσοκομείου της Λάρισας γέμισαν τη Δευτέρα με 400 ασθενείς. Μπορεί επίσημα στο ΚΕΕΛΠΝΟ να μην υπάρχει ακόμα αναφορά για κρούσματα επιβεβαιωμένης γρίπης στην περιοχή, όμως η εποχική γρίπη ήρθε και φέτος, με τις ΜΕΘ ανοχύρωτες και τα νοσοκομεία σε κόκκινο συναγερμό.

Στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, τα 12 κρεβάτια στη ΜΕΘ είναι ήδη καλυμμένα. Μάλιστα, ο συγγενής μιας ασθενούς είπε στο Star πως το βράδυ της Τρίτης ανέλαβε καθήκοντα τραυματιοφορέα, καθώς οι λιγοστές νοσηλεύτριες αδυνατούν να φέρουν σε πέρας τη βάρδια.

«Είχα εδώ την μητέρα μου! Με φώναξαν οι νοσοκόμες και μου ζήτησαν να τους βοηθήσω, γιατί είχε πέσει ένας άνθρωπος και δεν υπήρχε τραυματιοφορέας! Τότε, λερωμένος όπως ήμουν, έβαλα γάντια και τις βοήθησα», είπε ο ίδιος στο Star.

Για "ψέματα" κάνει λόγο από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης, και επιτίθεται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη την Τετάρτη στις χιλιάδες προσλήψεις που έρχονται μέσα στο 2017, όταν αυτή τη στιγμή με την έξαρση της γρίπης έχουν στελεχώσει τις ΜΕΘ με μόλις 240 άτομα από την επίμαχη προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ και 150 κρεβάτια παραμένουν κλειστά!

Μέχρι στιγμής ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του από τη γρίπη και 100 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top