«Χρυσές» μπίζνες με πλαστά διαβατήρια κάνουν οι δουλέμποροι

Περισσότεροι από 34.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα

​Μια ολόκληρη βιομηχανία πλαστών Συριακών διαβατηρίων έχει στηθεί στην Τουρκία, εξασφαλίζοντας σε Αφγανούς κυρίως πρόσφυγες το πέρασμά τους στην Ευρώπη. Την ίδια στιγμή στους καταυλισμούς της Αττικής επικρατεί το αδιαχώρητο, καθώς καθημερινά καταφθάνουν χιλιάδες πρόσφυγες.

Η τιμή του πλαστού διαβατηρίου είναι περίπου 250 δολάρια

Με τιμή που καθορίζεται από την ζήτηση κάθε μετανάστης από οποιαδήποτε χώρα καταγωγής μπορεί να αποκτήσει Συριακό διαβατήριο και να ταξιδέψει στην Ευρώπη.

Η διαδικασία είναι απλή και αποτελεσματική.

Κλέβουν τα διαβατήρια, αλλάζουν την φωτογραφία του Σύρου κατόχου και βάζουν την φωτογραφία του Αφγανού. Για να πείσουν μάλιστα τις αρχές ότι πρόκειται για Σύρους πρόσφυγες, μαθαίνουν και τον εθνικό ύμνο της χώρας.

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Η πλειοψηφία των προσφύγων, όχι μόνο δεν έχει χρήματα για πλαστό διαβατήριο, αλλά δίνουν μάχη για το φαγητό. Μικρά παιδιά πέφτουν πάνω στους εθελοντές που προσφέρουν απλόχερα την αγάπη.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Τρία φορτηγά της πολεμικής αεροπορίας φθάνουν καθημερινά στον καταυλισμό του Ελληνικού με χιλιάδες μερίδες φαγητού να ετοιμάζονται από τα στελέχη της, στο Ζού��περι.

Εν τω μεταξύ, στην αποθήκη του Δυτικού αεροδρομίου συγκεντρώνονται τρόφιμα και μοιράζονται στους συνολικά 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στις 3 δομές.

ΠΛΕΝΟΥΝ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ

Οι συνθήκες στο Ελληνικό είναι εξαιρετικά δύσκολες. Επειδή υπάρχει ο κίνδυνος μολυσματικών ασθενειών, ορισμένοι από αυτούς πλένουν τα ρούχα τους στην θάλασσα.

Ίδια η εικόνα και στο λιμάνι του Πειραιά που έφτασαν 1.328 πρόσφυγες από τα νησιά.

Σύμφωνα με την καταγραφ�� της Τρίτης, επί ελληνικού εδάφους βρίσκονται 34.183 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς, 18.797 βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας, 8.341 βρίσκονται στα 7 προσωρινά κέντρα φιλοξενίας της Αττικής, 6.835 στα hot spots των 5 νησιών και μόλις 210 πρόσφυγες φιλοξενούνται στην Κεντρική Ελλάδα. Σημειωτέον ότι υπολείπεται ένας αριθμός 2.000 ατόμων που δεν είναι καταγεγραμμένοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Kαταγγελίες ΣΟΚ για ξυλοδαρμούς προσφύγων στα σύνορα των Σκοπίων

Aνεξέλεγκτη η κατάσταση στην Ειδομένη-Γιατροί και εθελοντές σηκώνουν τα χέρια


Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top