Θάνατος μικρής Μελίνας: Δύο χρόνια μετά πήρε τα ιστοτεμάχια στα χέρια της η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας

Τι αναφέρει ως αιτία θανάτου το πόρισμα του ιατροδικαστή

Δύο σχεδόν χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο της μικρής Μελίνας μετά από μια επέμβαση ρουτίνας στο Ηράκλειο, και τελικά σε λίγες μέρες θα φτάσουν στα χέρια της ιατροδικαστή που έχει διορίσει η οικογένεια της μικρής τα ιστοτεμάχια, ώστε να μπορέσει να βγάλει κι εκείνη το πόρισμά της για τον θάνατο του παιδιού.

Όπως είπε η κυρία Σπανουδάκη, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μετά από πολλές οχλήσεις στην εισαγγελία Ηρακλείου θα μπορέσει να πάρει στα χέρια της τα ιστοτεμάχια, καθώς ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε τη νεκροψία-νεκροτομή έκρινε σκόπιμο να τα στείλει στην Αθήνα, χωρίς η ίδια να το γνωρίζει, ενώ είχαν συμφωνήσει ότι ο ιστολογικός έλεγχος θα γινόταν στο Ηράκλειο.

Όσον αφορά στο τι αναφέρει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της μικρής Μελίνας, η κυρία Σπανουδάκη είπε ότι ως αιτία εμφανίζεται το Σύνδρομο Οξείας Αναπνευστικής Δυσχέρειας, αποτέλεσμα του βρογχόσπασμου που παρουσίασε το παιδί μετά το χειρουργείο, για τον οποίο δεν έγινε η σωστή θεραπεία.

Η τετράχρονη Μελίνα Παρασκάκη ξεψύχησε στο νοσοκομείο Ηρακλείου μετά από επέμβαση για κρεατάκια. Για το θάνατό της κατηγορείται για "βαριά ιατρική αμέλεια" η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη, η οποία συμμετείχε στο χειρουργείο, και είναι στενή συγγενής του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη. 

Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας αναφέρει ότι υπήρξαν από την πλευρά της αναισθησιολόγου «παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχόσπασμου, καθόσον δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά», και δεν έγινε «ορθή χρήση της αδρεναλίνης όσον αφορά την ενδοφλέβια οδό και τη χορηγούμενη δοσολογία». 

Υπενθυμίζεται ότι η κα. Πολάκη το 2015 είχε ομολογήσει ότι είχε προχωρήσει σε υπεξαίρεση οπιοειδών σκευασμάτων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, κατηγορία για την οποία το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο ιατρών ΕΣΥ της είχε επιβάλει την ποινή προστίμου αποδοχών ενός μηνός για το πειθαρχικό παράπτωμα «απρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας συμπεριφοράς υπαλλήλου εκτός υπηρεσίας».

Μάλιστα τον περασμένο μήνα, το θέμα ήρθε και πάλι στη δημοσιότητα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis, όταν ο πρώην υπουργός Υγείας, Α. Γεωργιάδης, έκανε λόγο για συγκάλυψη του πορίσματος του θανάτου του παιδιού αφήνοντας αιχμές πως αυτό έγινε λόγω της συγγένειας της αναισθησιολόγου με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top