Επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Οι Τούρκοι την είχαν στημένη, έστειλαν ειδικές δυνάμεις για να πιάσουν τους Έλληνες στρατιώτες»

Απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να μπήκαν 253 μέτρα μέσα σε τουρκικό έδαφος

Νέα διάσταση στην υπόθεση αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων στρατιωτών στον Έβρο έδωσε σήμερα ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μανούσος Παραγιουδάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Έχοντας περάσει ο ίδιος από τη θέση του Σωματάρχη στην περιοχή του Έβρου, ο κ. Παραγιουδάκης τόνισε ότι σε καμία περίπτωση οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν πέρασαν τα σύνορα κατά 253 μέτρα, όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι.

(Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μ. Παραγιουδάκης)

Διαβάστε επίσης: Οι Τούρκοι κατηγορούν για κατασκοπεία τους δύο Έλληνες στρατιώτες (;)

Δραματικές ώρες για τους δύο στρατιώτες που συνελήφθησαν στον Έβρο - Στο Star ο πατέρας του ενός

Εμπάργκο στην Τουρκία από τους Έλληνες της Β. Ελλάδος λόγω των στρατιωτικών κρατούμενων

Αποστομωτική η απάντηση Παυλόπουλου στην Τουρκία: Η φιλία προϋποθέτει τον σεβασμό των συνόρων

Πρόσθεσε επίσης ότι ακόμα κι αν είχαν περάσει για κάποια μέτρα τα σύνορα, δε θα μπορούσαν να πέσουν αιχμάλωτοι στα χέρια των Τούρκων από μια περίπολο δύο ή τριών ανδρών.

«Ήταν στημένο το θέμα. Ποτέ μια αντίστοιχη περίπολος δε θα μπορούσε να συλλάβει τη δική μας περίπολο. Τα παιδιά αυτά ήταν και κατάλληλα προετοιμασμένα, είχαν οπλισμό, σφαίρες. Μια αντιστοιχία υπάρχει και απέναντι. Δεν μπορούσαν λοιπόν δύο Τούρκοι στρατιωτικοί να συλλάβουν τους δικούς μας σε καμία περίπτωση. Πολύ περισσότερο αυτό που ακούστηκε και διέρρευσε ότι τους συλλάβανε στο δικό μας έδαφος. Αυτό αποκλείεται», είπε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και συνέχισε:

«Πρέπει να ήταν κάποια άλλη δύναμη, εκπαιδευμένη για να κάνει αυτό το πράγμα. Πιστεύω ότι πρέπει να ήταν κάποια ομάδα ειδικών δυνάμεων που είχε ετοιμαστεί για να υφαρπάξει δύο Έλληνες στρατιωτικούς».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται για όγδοη μέρα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδριανούπολη, περιμένοντας την εκδίκαση της υπόθεσής τους, την οποία όπως δείχνουν οι χειρισμοί της Τουρκίας, η Άγκυρα επιθυμεί να τραβήξει όσο περισσότερο μπορεί. 

Οι δύο στρατιωτικοί συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια περίπολου στα σύνορα με την Τουρκία στις Καστανιές του Έβρου. Όπως υποστήριξαν λόγω του χιονιού έχασαν τον προσανατολισμό τους και μπήκαν σε τουρκικό έδαφος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top