Η κόλαση των πέντε ανηλίκων στον Άγιο Δημήτριο – Η μάνα τραγουδά μπροστά στον καθρέφτη της

Ο πατέρας αρνείται όλες τις κατηγορίες - "Αγαπάω τα παιδιά μου" - Νέα ενημέρωση 03-03-2018 08:13

Συγκλονίζει η περιγραφή της εκπαιδευτικού για τα πέντε ανήλικα αδέρφια που ζούσαν μια κόλαση από τον πατέρα τους στον Άγιο Δημήτριο.  Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Είναι η μάνα των πέντε ανήλικων παιδιών. Τραγουδάει μπροστά στον καθρέφτη της και ανεβάζει βίντεο και φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. Την ίδια ώρα τα αδερφάκια ηλικίας 9 έως 17 ετών, βιώνουν μια ζωή βγαλμένη από ταινία τρόμου.

Πατέρας: «Είναι όλα ψέματα. Αγαπάω τα παιδιά μου»

Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας των πέντε ανήλικων παιδιών με συνέντευξη του στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ LIVE.

«Είναι όλα ψέματα ό, τι έχουν δημοσιεύσει πάντως. Αυτός που τα είπε είναι ελεεινός αλήτης και δεν αξίζει να είναι ούτε χριστιανός, ούτε Έλληνας, ούτε άνθρωπος. Πιστεύω είναι γείτονας και κακός άνθρωπος. Υπάρχει μεγάλη αγάπη για τα παιδιά μου, απέραντη αγάπη. Όπως κανένας γονιός δεν υπάρχει στον κόσμο να τα αγαπάει τόσο πολύ τα παιδιά του.

Όποιος δημοσιογράφος πει ψέματα δε θα λογοδοτήσει σε εμένα θα λογοδοτήσει στον Θεό. Αν μπορείτε να κάνετε κάτι για την ένωση της οικογένειας και για την αγάπη που έχω για τα παιδιά μου και εγώ και η σύζυγος μου, γιατί είμαστε ενωμένοι σαν ζευγάρι και θα παλέψουμε για τα παιδιά μας.

Ζήσαμε μια κατάσταση πολύ δύσκολη, με χρέη στο δημόσιο, τα οποία εγώ πάνω από δέκα δικηγόρους χρησιμοποίησα για να αθωωθώ. Έπεσα σε φτώχεια. Μέχρι παλιατζής έγινα και πούλαγα και παλιά για να μπορέσω να θρέψω τα παιδιά μου. Ζητιάνοι δε γίναμε ποτέ. Προτιμούμε να κρατήσουμε 100 ευρώ, παρά να τα έχουμε στην τσέπη μας, παρά να πληρώσουμε το νερό. Νερό πάντα υπήρχε γιατί υπήρχε και της μητέρας μου δίπλα. Είναι τρομερό να είναι ένας άνθρωπος άγιος, τόσο πραγματικά και να βγαίνουν τόσα ψέματα».

Τα παιδιά ήταν φοβισμένα και ατημέλητα

Θλίψη και οργή νιώθει κανείς ακούγοντας την εκπαιδευτικό να περιγράφει στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα", όλα όσα έβλεπε και άκουγε για τα ανήλικα παιδάκια. Πήγαιναν στο σχολείο ταλαιπωρημένα, νηστικά και άυπνα. Όταν οι καθηγητές ρωτούσαν τους γονείς τι συμβαίνει, η μητέρα απαντούσε πως είναι φτωχοί! 

«Τα παιδιά εδώ και χρόνια ερχόταν ατημέλητα, παραμελημένα στο σχολείο. Ενώ ήταν πάρα πολύ ευγενικά έδιναν την αίσθηση ατόμων για τα οποία δεν ασχολιόταν κανένας. Φαίνονταν φοβισμένα. Τα μεγάλα αδέρφια είναι σαν μαμά – μπαμπάς για τα μικρότερα αδέρφια. Ιδίως το κοριτσάκι έχει ένα τραγικά φοβισμένο βλέμμα και τώρα εκεί που τα έχουνε είναι η πρώτη φορά που τα είδαμε που χαμογελάνε, γιατί δεν φοβούνται» είπε η εκπαιδευτικός των ανηλίκων.

«Τα παιδιά κοιμόντουσαν στρωματσάδα πολλές φορές ντυμένα γιατί φοβόντουσαν μην τυχόν χρειαστούν να βγούνε στους δρόμους. Τρώγανε κάποιους καρπούς. Κάποιες συγκεκριμένες μέρες δεν έρχονταν στο σχολείο. Και τελικά απ΄ ότι μου είπε ο μικρός ή τους σήκωνε για να κάνουν προσευχές ή τους έβγαζε έξω για να ψάξουν μέσα στους κάδους. Στις 3 τα ξημερώματα!» προσθέτει η εκπαιδευτικός.

«Βοηθούσανε να βρει πράγματα πεταμένα στη λαϊκή, καφάσια, τρόφιμα πεταμένα» αναφέρει γείτονας.

Τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι ζούσαν τα τελευταία έξι χρόνια σε αυτό το τροχόσπιτο και μετά στη μονοκατοικία. Ο χώρος θυμίζει σκουπιδότοπο. Ζούσαν χωρίς τροφή και νερό. Χωρίς καθαρά ρούχα. Χωρίς παιχνίδι και ξεγνοιασιά. Διαλογίζονταν και έσκαβαν με τα χεράκια τους στο οικόπεδο που βλέπετε για να μην τους ξυλοφορτώσει ο πατέρας τους.

«Στην τάξη έπρεπε να ανοίξεις παράθυρο, δε μπορούσες να κάτσεις. Βρωμοκοπούσε η τάξη. Φόραγαν 40 νούμερο παπούτσι από 33 που φόραγαν κανονικά. Πολλές φορές γυναικεία παπούτσια, άπλυτα, παρατημένα. Χρήματα είχανε. Ο δήμος τους είχε και επίδομα, έπαιρναν και τα επιδόματα πολυτέκνων» περιγράφει η εκπαιδευτικός.

«Είχα περάσει κανά δυο φορές, δε μπήκα μέσα από διακριτικότητα, έκατσα έξω στην αυλή κουβεντιάσαμε, του είπα «έχω θέμα πρέπει να μου ξοφλήσεις κάποια χρήματα κτλ». Από εκεί και πέρα ο άνθρωπος ήταν στον κόσμο του. Έλεος είναι οι δικοί του στη γωνία και αυτός ο άνθρωπος δεν πάει να μείνει μαζί τους;; Να φύγει να μου αδειάσει το σπίτι» δηλώνει ο Γιώργος Καρανικολός, ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Ο πατέρας μετά την καταγγελία των παιδιών, με εισαγγελική παρέμβαση συνελήφθη και βρίσκεται έγκλειστος στην ψυχιατρική κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου. Οι πέντε ταλαιπωρημένες ψυχούλες είναι στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία περιμένοντας εισαγγελική εντολή για το που θα μεταφερφούν. Ένα πράγμα ζητούν, να μην τα χωρίσουν. Να συνεχίσουν να είναι όλα μαζί.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top