Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου: Πώς τον δολοφόνησαν - Τον έθαψαν στο Σοφικό;

Η απόρρητη έκθεση Καναδού ειδικού ρίχνει «φως» στο θρίλερ του στυγερού εγκλήματος

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου.

Η υπόθεση που σόκαρε το Πανελλήνιο (καθώς ακόμα και σήμερα δεν έχει βρεθεί η σορός του 26χρονου νεαρού), ήρθε ξανά στο προσκήνιο, με τα νέα στοιχεία να κόβουν την ανάσα.

Όλα αυτά, χάρη στην απόρρητη έκθεση Καναδού ειδικού στην εξιχνίαση μεγάλων εγκλημάτων, η οποία έφτασε στα χέρια της Αγγελικής Νικολούλη.

Η έρευνα του Καναδού, κράτησε πάνω από ένα χρόνο. Όπως είπε ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του Μάριου, κ. Ρουσσόπουλος που βρέθηκε στο «Τούνελ» την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, από την πρωτόδικη ήδη απόφαση το Δικαστήριο δέχθηκε ότι μαζί με τον εγκέφαλο ενήργησε μία ακόμα ομάδα, που έως σήμερα δεν είχε εντοπιστεί. «Η οικογένεια που επιμένει και θέλει να βρει τη σορό του Μάριου, έδωσε εντολή να πραγματοποιηθεί η έρευνα από τον Καναδό ειδικό. Πρόκειται για ένα πρωτογενές υλικό που έχει συλλεγεί και σίγουρα πρέπει να επεξεργαστεί καταλλήλως και να δοθεί στη Δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.Τόνισε πως η συγκεκριμένη έρευνα είναι σημαντική όχι μόνο γιατί αποκαλύπτει την κρυφή ομάδα, αλλά γιατί είναι πολύ πιθανό τα άτομα που καταδικάστηκαν πρωτόδικα, να κατηγορηθούν και για άλλα κακουργήματα.

Σύμφωνα με το πόρισμα της έκθεσης, υπήρχε μία ακόμα κρυφή ομάδα που αποπειράθηκε να απαγάγει τον Μάριο και μετά τη δολοφονία του, εξαφάνισε το πτώμα του. Σε αυτή, όπως και στην δεύτερη ομάδα που είχε αποπειραθεί να απαγάγει και την μητέρα του θύματος, εγκέφαλος ήταν ο φίλος της οικογένειας  που βρίσκεται ήδη στη φυλακή μετά την πρωτόδικη καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη.

Ο ερευνητής υποστηρίζει πως υπάρχει σύνδεση μεταξύ των μελών της πρώτης άγνωστης μέχρι σήμερα ομάδας και της δεύτερης, που είχαν κοινό κίνητρο το χρήμα.

Η ΦΟΝΙΚΗ ΠΑΓΙΔΑ

 

Τα τρία άτομα ανήκαν στην Ομάδα 1 όπως την ονομάζει ο Καναδός ειδικός. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατάφερε να συνδέσει, γνωρίζονταν καλά με τον εγκέφαλο. Είχαν συναντηθεί πολλές φορές σε μυστικές τοποθεσίες, ανάμεσα τους κι ένα εξειδικευμένο συνεργείο αυτοκινήτων στη Δάφνη. Συζητούσαν πως θα στήσουν την απαγωγή και πως θα πάρουν τα χρήματα.

«Η Ομάδα 1 απέτυχε παταγωδώς να αποκτήσει τα λύτρα και τελικά η απόπειρα απαγωγής του Μάριου είχε σαν αποτέλεσμα τη δολοφονία του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ - ΠΩΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΣΤΗΣΑΝ

 

Η κάμερα του «Τούνελ» κατέγραψε την πορεία που ακολούθησε τη μοιραία νύχτα ο Μάριος μαζί με τον δολοφόνο του.

Φαίνεται η διαδρομή του θανάτου να ξεκίνησε από την εκκλησία της Αγίας Φωτεινής στη Νέα Σμύρνη. Εκεί είχαν ραντεβού την Πέμπτη 9 Αυγούστου του 2012 στις δέκα το βράδυ, ο εγκέφαλος και το θύμα.

Σε αυτό το σημείο ο δήθεν φίλος της οικογένειας Πέτρος, συνάντησε τον Μάριο και μαζί θα βρίσκονταν με τρεις άνδρες και συνεργούς του, που επέβαιναν σε ένα μαύρο BMW, για την δήθεν αγορά ενός μηχανήματος που ενδιέφερε τον νεαρό οπτομέτρη.

Λίγο πριν τις έντεκα το βράδυ, τα δύο αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν προς τη Νέα Πέραμο, όπου θα γινόταν η δήθεν αγοραπωλησία. Με πρόσχημα την αγορά δυο μπουκαλιών με νερό, σταμάτησαν με τον Μάριο σε περίπτερο έξω από το Δρομοκαίτειο. Αυτό σύμφωνα με τον ερευνητή ήταν μέρος του πανούργου σχεδίου του εγκέφαλου. Ήθελε να δώσει χρόνο στους τρεις συνεργούς του που επέβαιναν στην BMW να προηγηθούν,  να τους προσπεράσουν και να φθάσουν πρώτοι στον σταθμό της Νέας Περάμου, για να στήσουν τη φονική παγίδα.

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο 26ΧΡΟΝΟΣ ΝΕΑΡΟΣ

 

Όταν ο Μάριος με τον Πέτρο έφτασαν στον τόπο, πάρκαραν δίπλα στο μαύρο BMW της πρώτης κρυφής ομάδας. Απ’ έξω στεκόταν ένας από τους συνεργούς του εγκεφάλου με επίσημο ύφος και κρατούσε ένα βαλιτσάκι. Ο Μάριος βγήκε, τον πλησίασε και ακολούθησε την προτροπή του να μπει μέσα στο μαύρο αμάξι πιστεύοντας πως θα έβλεπε το μηχάνημα που ήθελε να αγοράσει.

Η περιγραφή του αναλυτή κόβει την ανάσα:

«Ανοίγει την πίσω πόρτα μπαίνει μέσα και βρίσκεται στη μέση των πίσω καθισμάτων. Δίπλα του είναι ένας άνδρας και μπροστά ο οδηγός. Ακολουθεί και ο άνδρας με το βαλιτσάκι και κάθεται πίσω. Ο Μάριος βρέθηκε εγκλωβισμένος μεταξύ δύο ανδρών και περίμενε να του ανοίξουν το βαλιτσάκι. Τότε κατάλαβε πως δεν υπήρχε το μηχάνημα που ήθελε να αγοράσει. Τον απείλησαν με ένα όπλο και προσπάθησαν να του χορηγήσουν ηρεμιστικά αλλά ο Μάριος αντιστάθηκε. Έχουμε αποδείξεις ότι πάλεψε σκληρά για να βγει έξω από αυτό το αμάξι. Επιχείρησε να απομακρυνθεί από το κάθισμα του συνοδηγού που ήταν η διέξοδος με την μικρότερη αντίσταση. Ξέρουμε πως τουλάχιστον μία φορά τραβήχτηκε πίσω. Το ξέρουμε αυτό. Όταν βγήκε έπεσε ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα.  Ο εγκέφαλος που βρισκόταν πίσω του, κατάλαβε πως η κατάσταση ήταν πλέον εκτός ελέγχου. Ήταν στιγμή που ο Μάριος δολοφονήθηκε. Ο πυροσβεστήρας που εντοπίστηκε και παρουσιάστηκε  σαν στοιχείο, από την έρευνα της δικής σας εκπομπής και του γενετιστή, έπαιξε μεγάλο ρόλο. Πολύ σημαντικό ρόλο», τόνισε.

«Εκείνη τη χρονική στιγμή το μόνο πράγμα που μπόρεσαν να σκεφτούν μέσα στον πανικό τους ήταν να παραμείνουν στο αρχικό πλάνο της απαγωγής , γι αυτό έβαλαν το σώμα του θύματος στο πορτ – μπαγκάζ του δικού του αυτοκινήτου»,  είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ερευνητή οι Αστυνομκοί που ερευνούσαν την υπόθεση εστίασαν πολύ περισσότερο στην Ομάδα 2 που επιχείρησε την απαγωγή της μητέρας του Μάριου, με αποτέλεσμα τα μέλη της κρυφής Ομάδας 1, να μην έχουν συλληφθεί μέχρι σήμερα.

 

ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΕΚΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ

 

Μετά τη δολοφονία στη Νέα Πέραμο τα δύο οχήματα, το BMW και το Audi, κατέληξαν στην κορυφή του Κιθαιρώνα, στις εγκαταστάσεις της παλιάς στρατιωτικής βάσης στα Βίλια.

Στον χώρο βρίσκονται διάφορα μικρά κτίρια που οι απαγωγείς γνώριζαν πως υπήρχαν πόρτες που μπορούσαν να κλειδώσουν, ενώ σε κοντινή απόσταση ένα εκκλησάκι. Σύμφωνα με τον Καναδό ερευνητή η εκκλησία αυτή παίζει σημαντικό ρόλο στα στοιχεία που εξέτασε.

Το σημείο αυτό είχε αρχικά επιλεγεί από τον εγκέφαλο καθώς το γνώριζε καλά από την εποχή που εργαζόταν σαν οδηγός και μετέφερε Αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του Καναδού ερευνητή, σε ένα από αυτά τα κτίρια άφησαν προσωρινά τη σορό του Μάριου.

Στη συνέχεια τα δύο οχήματα επέστρεψαν στην Αθήνα και χώρισαν στην Λεωφόρο Συγγρού. Δύο άτομα από την άγνωστη μέχρι σήμερα Ομάδα 1, κατευθύνθηκαν προς το Παλαιό Φάληρο και το τρίτο μέλος μαζί τον εγκέφαλο, σε άλλη τοποθεσία. Εκεί μίλησαν με ένα ακόμα άτομο που είναι αναμεμειγμένο στην υπόθεση και καθάρισαν το αυτοκίνητο του Μάριου.

«Όπως γνωρίζετε πολύ καλά από την έρευνα της εκπομπής σας δεν έκαναν και πολύ καλή δουλειά με το καθάρισμα του αυτοκινήτου, γιατί αργότερα βρέθηκαν πολλά στοιχεία μέσα σε αυτό και βεβαίως το αίμα του Μάριου», τόνισε ο ερευνητής.

Αρκετές μέρες αργότερα και καθώς οι απαγωγείς ανησυχούσαν για  την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, μήπως κάποιος ανακάλυπτε τη σορό του άτυχου νέου, βρίσκονταν σε συνεχή τηλεφωνική επαφή, για να καταλήξουν στον τελικό χώρο ταφής του.

Η Ομάδα 1 συνέχισε να ζητάει λύτρα κάτι που δεν κατάφερε να πάρει γιατί η μητέρα του Μάριου επέμενε να ακούσει τη φωνή του:

«Γνωρίζουμε πως σε διάστημα εννέα ημερών τα μέλη της Ομάδας 1 μίλησαν μεταξύ τους τριάντα φορές.Είχαν πανικοβληθεί μήπως  κάποιος έβρισκε το πτώμα και για το λόγο αυτό υπήρξαν πολλές μυστικές συναντήσεις», ανέφερε ο ερευνητής.

Τότε αποφασίστηκε δύο από τα μέλη να επιστρέψουν στο σημείο που είχαν αρχικά εναποθέσει το πτώμα. Έφτασαν εκεί με  ένα κόκκινο φορτηγάκι με το οποίο θα μετέφεραν τη σορό στον τελικό τόπο ταφής της. Η έρευνα του ειδικού προσδιορίζει το σημείο αυτό σε δασική περιοχή που είχε καεί από πυρκαγιά. Κατά την ταφή θα χρησιμοποιούσαν κάρβουνα που χρησιμεύουν και σαν απορροφητικά.

«Η διαδικασία σήψης είχε προχωρήσει πολύ και έπρεπε να ελέγξουν την έντονη δυσοσμία.  Έχουμε μάρτυρες και στοιχεία για να υποστηρίξουμε το γεγονός ότι πήγαν να πάρουν τη σορό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έχουμε πολύ σημαντικούς λόγους  και στοιχεία να πιστεύουμε πως η τοποθεσία ταφής είναι στην ευρύτερη περιοχή του Σοφικού. Είναι το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή», κατέληξε ο ερευνητής.

«Κάθε έρευνα είναι ένα μεγάλο πάζλ που πρέπει να ενώσεις τα κομμάτια του. Πρέπει να σκεφτείς την μεγάλη εικόνα για να καταλάβεις το παζλ. Σ’ αυτό το παζλ κάθε κομμάτι είναι πλέον στη θέση του, είναι ολοκληρωμένο και το τέλος, η εξιχνίαση είναι πολύ κοντά. Είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί το πτώμα του Μάριου και το τέλος που χρειάζεται  η οικογένεια  και η κοινωνία σ’ αυτήν την υπόθεση. Να υπάρξει μια σωστή κηδεία για τον νέο άνδρα. Καταλαβαίνω αυτή την ανάγκη και σύντομα θα φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα, σε ένα τέλος», κατέληξε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top