Tσουχτερό κρύο και παγετός έως το τέλος της εβδομάδας – Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο

Πού καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες - Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή

Μέχρι και το τέλος της εβδομάδας θα συνεχιστεί το τσουχτερό κρύο σε πολλές περιοχές της χώρας. Υποχώρηση των ψυχρών αέριων μαζών από τη χώρα μας προβλέπεται από αύριο αλλά η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΠΛΟΥ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ

 

Απαγορευτικό απόπλου έχει τεθεί σε ισχύ από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται με πλοία κλειστού τύπου, ενώ ανοιχτή είναι η γραμμή Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας.

Από τη Ραφήνα τα πλοία δεν πραγματοποιούν τα δρομολόγια για Κυκλάδες, ενώ κλειστή είναι η γραμμή Αγ. Μαρίνα -  Νέα Στύρα.

Στο μεταξύ, οι λιμενικές αρχές Φολεγάνδρου, Νάξου, Πάρου και Μυκόνου, ενημερώθηκαν από τον πλοίαρχο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μήλο - Κίμωλο - Φολέγανδρο - Σίκινο - Ίο - Νάξο - Πάρο - Μύκονο - Σύρο - Άνδρο ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών κρίθηκε επισφαλής η προσέγγισή του στους λιμένες Φολεγάνδρου, Νάξου, Πάρου και Μυκόνου.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Σύρου όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους από την οικεία λιμενική αρχή μέχρι τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να τα ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολoγίων μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

 

Σήμερα Πέμπτη, περιμένουμε τοπικές βροχές ή χιονόνερο προβλέπονται σήμερα στις νότιες και ανατολικές περιοχές της χώρας, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, κυρίως της Κρήτης. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Παγετός θα επικρατήσει στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βαθμιαία αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς κελσίου. 

Αναλυτική πρόγνωση: 

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -3 έως 8 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.

Ανεμοι: από ανατολικές και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς παροδικές βροχές η χιονόνερο και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 1 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνεις 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 11 βαθμούς κελσίου. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές το απόγευμα κυρίως στα Δωδεκάνησα.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα νότια τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 26-01-2018

Καιρός: γενικά αίθριος. Στις νησιώτικες περιοχές τοπικές νεφώσεις και μόνο στην Κρήτη θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια.

Ανεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά.

ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ

 

Όπως βλέπετε και στον πίνακα, το meteo κατέγραψε τις οχτώ χαμηλότερες θερμοκρασίες στα βόρεια ηπειρωτικά της χώρας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top