Προφυλακιστέος ο 24χρονος που έβαζε φωτιές επειδή του άρεσε να βοηθά στην κατάσβεση τους

Κατηγορείται για 16 πυρκαγιές

Προφυλακιστέος ο 24χρονος που έβαζε φωτιές από πρόθεση

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του, ο 24χρονος που έβαζε φωτιές σε διάφορες περιοχές της Αττικής, επειδή όπως είπε, του άρεσε να βοηθά στην κατάσβεσή τους.

Ο νεαρός άνδρας, κατηγορείται για την πρόκληση 16 πυρκαγιών, τις οποίες φέρεται να προκάλεσε από πρόθεση, σε αγροτοδασικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους, στις περιοχές Πεντέλη, Ανθούσα και Γέρακα το χρονικό διάστημα από τις 14 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου.

Να αναφέρουμε τέλος, πως ο 24χρονος συνελήφθη με ένταλμα που εκδόθηκε από τον 23o τακτικό ανακριτή Αθηνών και έπειτα από ενδελεχή έρευνα της Δίωξης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, οι πυροσβέστες κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του από μαρτυρίες για το αυτοκίνητό του και όταν τον συνέλαβαν εκείνος ομολόγησε αμέσως.

«Τις φωτιές τις έβαζα γιατί μου άρεσε μετά να εμφανίζομαι ως εθελοντής και να βοηθάω στην κατάσβεσή τους», ισχυρίστηκε ο 24χρονος.

Ο ίδιος αυτοαποκαλούνταν εθελοντής, αν και δεν είχε λάβει σχετικά διαπιστευτήρια από την τοπική αυτοδιοίκηση και δεν είχε στην κατοχή του πολιτικό δίπλωμα για ΙΧ, ούτε για επαγγελματικό.

Παρ’ όλ’ αυτά τον είχαν δει πολλές φορές να οδηγεί το εθελοντικό πυροσβεστικό του δήμου Παλλήνης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top