Σέρβοι αστυνομικοί στη Ζάκυνθο μετά την άγρια δολοφονία του 22χρονου τουρίστα-Με πολιτικά καταφτάνουν στο Λαγανά

Θα κυκλοφορούν ως πελάτες σε κλαμπ και μπαρ, εντοπίζοντας παραβατικές συμπεριφορές

Την αποστολή κλιμακίων της Σερβικής αστυνομίας , στο Λαγανά, αλλά και σε άλλα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας, όπου το ...αλκοόλ ρέει άφθονο, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται παραβατικές συμπεριφορές, ανακοίνωσε ο Σέρβος Πρέσβης, που βρίσκεται από την Τετάρτη στη Ζάκυνθο.

Η συμφωνία, σε επίπεδο υπουργείων Δημόσιας Τάξης Ελλάδας και Σερβίας, που προετοιμάζεται από καιρό, υπογράφεται άμεσα. Όπως διευκρινίστηκε οι ομάδες των Σέρβων αστυνομικών, που θα....κυκλοφορούν ως πελάτες στα κλαμπ και τα μπαρ του Λαγανά και...όχι μόνο,  δεν θα έχουν καμια δικαιοδοσία σε Έλληνες πολίτες και...ασφαλώς δεν θα φέρουν οπλισμό.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ

Οι πρώτοι πέντε  κατηγορούμενοι για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του Bakari Henderson, προφυλακίστηκαν χθες. Σήμερα, από τους υπόλοιπους τέσσερις, οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση ύψους 5000 ευρώ και ένας θα απολογηθεί αύριο. Προφυλακιστέος ωστόσο, κρίθηκε ο 24χρονος Σέρβος, με την άσπρη μπλούζα, που στο βίντεο ντοκουμέντο, φαίνεται να μπλοκάρει τον άτυχο Αμερικανό, ρίχνοντάς τον πάνω στο αυτοκίνητο.

Στην ανεξέλεγκτη χρήση αλκοόλ και όχι σε εθνικιστικά ή ρατσιστικά κίνητρα αποδίδουν το τραγικό περιστατικό, οι σερβικές πρόξενικές αρχές, προκειμένου να παράσχουν στους κατηγορουμένους και τις οικογένειές τους, την προβλεπόμενη προξενική προστασία.

«Είμαι ενάντια στις φήμες ότι υπάρχει μίσος των Σέρβων εναντίων άλλων ενθνικοτήτων. Εμείς αγαπάμε όλους τους λαούς, αλλά να ξέρετε ότι επίδραση είναι το αλκοόλ» δήλωσε ο Βίκτωρ Ρουχωτάς, επίτιμος πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά.

Όπως υπολογίζεται, φέτος περίπου ένα εκατομμύριο Σέρβοι τουρίστες θα επισκεφτούν συνολικά τη χώρα μας, στην πλειονότητά τους νεαρής ηλικίας.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top