Νέα ένταση δημιουργήθηκε παρουσία Σταθάκη μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο Κοζάνης, λίγη ώρα μετά την «θερμή» υποδοχή που του επεφύλαξαν εργαζόμενοι της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα.

Όπως θα δείτε και στο video του kozanimedia και kozangr, την ώρα που ήτα σε εξέλιξη η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της ΔΕΗ, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, ανέφερε κατά την ομιλία του ότι «δε μπορεί να κρύβεται ο Πρόεδρος της ΔΕΗ».

Αποτέλεσμα ήταν να αντιδράσει έντονα ο Δημήτρης Ζαραφίδης, Διευθυντής Λειτουργικής Υποστήριξης του ΛΚΔΜ, με αποτέλεσμα ανάμεσα τους να υπάρξει ένας έντονος διάλογος, κατά την διάρκεια του οποίου ο Γιώργος Αδαμίδης του είπε:

«Έμενα δε με έκανε Διευθυντή!»

Να σημειώσουμε, ότι λίγο νωρίτερα, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είχε υποδεχθεί  από του βήματος της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου τον Υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη, λέγοντας:

«Εμείς οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ήμασταν αυτοί που στηρίξαμε τη χώρα. Εμείς κόψαμε από τους μισθούς μας…»

Μάλιστα χαρακτήρισε «προκλητική» την δήλωση του απερχόμενου Υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος έκανε λόγο για «βαποράκια συμφερόντων».

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος προς τον τέως και τον νυν Υπουργό, ο κος Αδαμίδης είπε:

«Θεωρώ άκρως προκλητική τη δήλωση Σκουρλέτη ότι τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα είναι τα βαποράκια των εγχώριων και ξένων συμφερόντων. Κύριε Υπουργέ πρόκειται για μέγα πολιτικό ζήτημα εγώ από του βήματος λέω ότι αν όπως λέει ο κ. Σκουρλέτης συνταχθεί με την πλειοψηφία της συγκυβέρνησης, τότε λυπούμαι που το λέω αλλά και ο ίδιος έτσι θα ψηφίσει τα… βαποράκια που καταγγέλλει».

Συνεχίζοντας ως προς τα των συμφερόντων…. ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έφερε ως παράδειγμα το Ορυχείο Βεύης:

«16 χρόνια κλειστό το ορυχείο Βεύης, 16 χρόνια απλήρωτοι εργαζόμενοι και τόσες κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να το ανοίξουν. Γιατί προφανώς τα συμφέροντα δεν θέλουν να το ανοίξουν….», είπε.

Παράλληλα, ο κ. Αδαμίδης σχολίασε με ιδιαίτερη σαφήνεια το γεγονός πως επισκέφθηκαν την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας 3 Υπουργοί Ενέργειας (Λαφαζάνης, Σκουρλέτης, Σταθάκης) και δεν τους συνόδευσε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε.:

«Είναι αδιανόητο…. Που είναι ο κ. Πρόεδρος της Επιχείρησης; Γιατί δεν συνόδευσε ποτέ τον Υπουργό Ενέργειας εδώ;Δεν μπορεί να κρύβεται ο Πρόεδρος της ΔΕΗ» είπε, ενώ λίγο πριν κλείσει την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, είπε:

«Θα ξαναβρεθούμε στους δρόμους Υπουργέ».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO.

Tags: