17χρονη γλίτωσε από του Χάρου τα δόντια σε ΤΡΟΧΑΙΟ και κινδυνεύει γιατί την περιφέρουν σε ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ νοσοκομεία!

Ο πατέρας της σκοτώθηκε, ενώ η μητέρα της τραυματίστηκε και νοσηλεύεται. Το Star είχε επισημάνει τα προβλήματα, αλλά δεν άκουσαν οι αρμόδιοι- Πρώτη ανάρτηση:03-03-2017 17:09

Μια 17χρονη κοπέλα τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά σε τροχαίο στην Αμφίκλεια, καθώς το τζιπ με το οποίο μετακινούνταν η ίδια και η οικογένειά της έπεσε από γέφυρα στον γκρεμό, το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας. Ο 51χρονος πατέρας της κοπέλας σκοτώθηκε, ενώ η μητέρα της, 41 ετών, τραυματίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Η κοπέλα χτύπησε πολύ σοβαρά στο κεφάλι.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η 17χρονη ήταν αναγκαίο να κάνει αξονική τομογραφία, οπότε μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Λαμίας. Το πρόβλημα ήταν ότι, για πολλοστή φορά, ο τομογράφος του Νοσοκομείου Λαμίας είχε πάθει βλάβη!

Η κοπέλα έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η ζωή της βρισκόταν σε κίνδυνο. Επομένως, διασωληνωμένη, μεταφέρθηκε για την αξονική στο Νοσοκομείο της Λάρισας. Εκεί, όμως, δεν υπήρχε κρεβάτι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οπότε χρειάστηκε να επιστρέψει στη Λαμία! Άκουσον άκουσον!

Ευτυχώς, η 17χρονη πρόλαβε να επιστρέψει εγκαίρως στη ΜΕΘ Λαμίας και, πλέον, όλα δείχνουν ότι θα καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.

Το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας εξυπηρετεί περιστατικά από όμορους νομούς κι, εξαιτίας της εθνικής και των παραδρόμων της, έχει αντιμετωπίσει, κατά καιρούς, πολλά τροχαία. Γίνονται, λοιπόν, συζητήσεις για τη δημιουργία ενός τραυματολογικού κέντρου.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι το νοσοκομείο αυτό έχει παλιό και ξεπερασμένης τεχνολογίας εξοπλισμό, όπως έναν αξονικό τομογράφο που "χαλάει" συνέχεια. Δεν είναι πολυτομικός και δεν μπορεί να κάνει μαζί και αγγειογραφία. Επομένως, οι ασθενείς αναγκάζονται να επισκέπτονται νοσοκομεία σε άλλους νομούς. Λόγω της παλαιότητάς του, είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να βρεθούν ανταλλακτικά για να επιδιορθωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, ανταλλακτικά από έναν παλιό, ίδιου τύπου, τομογράφο πετάει στα σκουπίδια το νοσοκομείο ΚΑΤ και, ίσως, τελικά, χρησιμοποιηθούν αυτά στο νοσοκομείο της Λαμίας!

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε μηχανήματα του ακτινολογικού, όσο, παράλληλα, καινούρια μηχανήματα στο κλειστό Κέντρο Υγείας Καμμένων Βούρλων "σαπίζουν" γιατί δεν λειτουργούν.

Δύο, λοιπόν, είναι τα αποτελέσματα: αφενός κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές καθημερινά, αφετέρου το κόστος και η ζημία είναι τεράστια, καθώς καινούρια μηχανήματα δεν χρησιμοποιούνται και η συντήρηση των παλιών κοστίζει πολύ, όπως και οι διακομιδές ασθενών σε γύρω νοσοκομεία.  

ΤΟ STAR ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο δημοσιογράφος Γιάννης Ευσταθίου, «το Star και ο δημοσιογράφος Άρης Λάμπος είχαν επισημάνει τα προβλήματα του νοσοκομείου της Λαμίας, ήδη από το περασμένο καλοκαίρι.  Ένα από τα προβλήματα, ήταν ο αξονικός τομογράφος, που όπως είχαν καταγγείλει  γιατροί και νοσηλευές δεν λειτουργούσε επαρκώς, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να μεταφέρονται στη Λάρισα, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top