MONO ΣΤΟ STAR: O 27χρονος Έλληνας που "κατεβαίνει" στις βουλευτικές εκλογές της Ολλανδίας!

Γνωρίστε τον Σταύρο Θεοχάρη

Ένας νεαρός Έλληνας είναι υποψήφιος βουλευτής στην Ολλανδία. Πρόκειται για τον 27χρονο Σταύρο Θεοχάρη, από τον Βόλο, που κατεβαίνει με το κόμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ολλανδία, που έχουν πληγεί, όπως και οι αντίστοιχες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. «Υπάρχει κρίση και στην Ολλανδία, δυστυχώς» λέει, χωρίς να χάνει το χαμόγελό του ο Σταύρος, αποκλειστικά στο Star και την εκπομπή Live U.

Ο Σταύρος ζει στην Ολλανδία από το 2002, αν και γεννημένος στον Βόλο. Οι γονείς του διατηρούν ελληνικό εστιατόριο, που επισκεπτόταν τακτικά ο πρόεδρος του κόμματος, με τον οποίο σταδιακά ο 27χρονος γνωρίστηκε και μίλαγε. Αρχικά, ο επικεφαλής του κόμματος έκανε τον Σταύρο πρόεδρο της Νεολαίας του κόμματός του, μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβρη, που τον ρώτησε αν θα τον ενδιέφερε να κατέβει στις βουλευτικές εκλογές της Ολλανδίας. «Είπα αμέσως ναι, μιας και λατρεύω την πολιτική και, σαν νέος, λατρεύω να μπορώ να αλλάξω κάποια πράγματα, όχι μόνο στην Ολλανδία, αλλά στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτι πολύ καλό, θα μπορούσε, όμως, να διοικηθεί καλύτερα. Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι λίγο καλύτερα».

«Κατεβαίνουν, συνολικά, 28 κόμματα κι έχουμε ελπίδες να μπούμε στη Βουλή. Ελπίζουμε αρχικά τουλάχιστον σε μία έδρα, νομίζουμε, όμως, ότι μπορούμε να μπούμε και με τρεις» εξηγεί ο Σταύρος.

Τα προγνωστικά θέλουν το ακροδεξιό κόμμα του Βίλντερς να βγαίνει πρώτο, με ποσοστό 30-35%. «Κανένα ολλανδικό κόμμα δεν θα συγκυβερνήσει με το κόμμα του Βίλντερς» υποστηρίζει ο 27χρονος, «άρα οι 30 με 35 έδρες θα πάνε χαμένες. Αυτό σημαίνει ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ολλανδίας, θα χρειαστεί, ίσως, να συγκυβερνήσουν 5 με 6 κόμματα».

«Ευτυχώς, μετά από πολλά χρόνια, το κύριο θέμα των εκλογών δεν είναι η Ελλάδα. Αυτό είχε κουράσει ψυχολογικά όλους τους Έλληνες, όχι μόνο της Ολλανδίας, αλλά γενικά της Ευρώπης».

Εγγεγραμμένοι Έλληνες στην Ολλανδία είναι γύρω στις 30.000 με 40.000. «Αν δεν κάνω λάθος, είμαι ο μόνος που κατεβαίνει στις ολλανδικές βουλευτικές εκλογές» λέει ο Σταύρος γελώντας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top