Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 8 κατηγορούμενοι για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες

Στον εισαγγελέα οι απαγωγείς του Λεμπιδάκη

Το δρόμο της δικαιοσύνης έχει πάρει η υπόθεση με την απαγωγή-θρίλερ του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Όπως μεταδίδει το neakriti, οι 8 συλληφθέντες (7 ανήλικοι και μια ανήλικη) οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, καθώς αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απαγωγής, αλλά και της πολύμηνης κράτησης του Κρητικού επιχειρηματία, καθώς και κατηγορίες άλλων εγκληματικών πράξεων, που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης των υπόπτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μιχάλης Λεμπιδάκης: «Νιώθω σαν να ξαναγεννήθηκα»

Την ίδια στιγμή,  οι αστυνομικές έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη καθώς οι Αρχές «σαρώνουν» διάφορα σημεία στα Χανιά και το Ρέθυμνο κάνοντας φύλλο και φτερό το χώρο που βρέθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, αλλά και τα τουλάχιστον 5 ακόμη σημεία στα οποία μπορεί να κρατείτο.

Συγκεκριμένα, αναζητείται ένα μιτάτο σε ορεινή περιοχή στο Ρέθυμνο, αλλά και μία περιοχή στα Σφακιά.

Μέσω των ευρημάτων, οι Διωκτικές αρχές προσπαθούν να καταλάβουν αν οι συλληφθέντες  ήταν και τα μοναδικά πρόσωπα, ή αν έχουν δεχτεί καθοδήγηση και από άλλες ομάδες ανθρώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eπέστρεψε στο εργοστάσιο του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης – Με αγκαλιές και χειροκροτήματα τον υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ

Την ίδια στιγμή, ο επιχειρηματίας προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του απο΄κει που την άφησε, όταν έπεσε θύμα απαγωγής πριν από έξι μήνες.

Μετά  την επιστροφή στο σπίτι και στην οικογένεια του ,σήμερα Τρίτη επισκέφτηκε και το εργοστάσιο του, όπου έγινε δεκτός από τους εργαζόμενους με χειροκροτήματα και αγκαλιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το «βαθύ λαρύγγι» που πρόδωσε τους απαγωγείς του Λεμπιδάκη

«ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ 16 ΚΙΛΑ» ΛΕΕΙ Ο ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ

Όπως μεταδίδει το neakriti, κατά την μεταφορά του στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, εμφανώς καταβεβλημένος, βρέθηκε στο ιατρείο όπου εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη.

«Κατ' αρχάς, κατά δήλωσή του, είχαμε μια απώλεια βάρους περί τα 16 κιλά παρότι είχε πρόσβαση και σε βρώση και σε πόση, όποτε αυτός επιθυμούσε. Δεύτερον, ιατρικαστικώς μας ενδιαφέρει αν έχουμε στοιχεία αφυδάτωσης. Στην προκειμένη περίπτωση δεν είχαμε στοιχεία αφυδάτωσης» λέει ο ιατροδικαστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το χρονικό της απελευθέρωσης του Λεμπιδάκη: Πώς ένα τυχαίο μπλόκο οδήγησε στον επιχειρηματία

Οι απαγωγείς φρόντιζαν για το φαγητό του Μιχάλη Λεμπιδάκη, γεγονός που ανέφερε και ο ίδιος στην κατάθεση του στους αστυνομικούς. Η μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους ήταν αποτέλεσμα της ψυχολογικής του κατάστασης και θεωρείται απολύτως φυσιολογική για έναν άνθρωπο που ζούσε επί έξι ολόκληρους μήνες στο σκοτάδι, όμηρος των απαγωγέων, χωρίς να γνωρίζει τι του επιφυλάσσει η επόμενη μέρα.

«Εξάντληση και ψυχολογικοί παράγοντες γιατί μου τόνισε ότι φαγητό και υγρά είχε όποτε αυτός επιθυμούσε. Δεν υπήρχε πρόβλημα σ αυτό» συνεχίζει ο κ. Μπελιβάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Star αποκαλύπτει τους απαγωγείς του Λεμπιδάκη

Οι απαγωγείς έδεναν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη με αλυσίδα από το χέρι ή από το πόδι με το σημάδι να είναι εμφανές. Είναι και το μοναδικό που διαπιστώθηκε κατά την ιατροδικαστική εξέταση του.

«Όσον αφορά στις κακώσεις, η μόνη κάκωση που έφερε ήταν κάποια ήπια …νευρών από αλυσίδα στο αριστερό κάτω άκρο, πλησίον του αστραγάλου. Ήταν η αλυσίδα με την οποία τον είχαν δεμένο στο κρεβάτι» αναφέρει ο ιατροδικαστής για τα σημάδια πάνω στο σώμα του επιχειρηματία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top