Το χρονικό της απελευθέρωσης του Λεμπιδάκη: Πώς ένα τυχαίο μπλόκο οδήγησε στον επιχειρηματία

Συγκλονισμένος από τις πρώτες στιγμές πραγματικής ελευθερίας ο επιχειρηματίας κατάφερε να ψελλίσει μόνο δύο κουβέντες

Με επέμβαση της αστυνομίας απελευθερώθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, μετά από 186 μέρες ομηρίας. Οι απαγωγείς, ανάμεσά τους και γνωστά ονόματα του υποκόσμου, κρατούσαν τον επιχειρηματία σε μια εγκαταλελειμμένη μάντρα αυτοκινήτων κοντά στο Ρέθυμνο. Τους είχε προδώσει ένα καρτοκινητό.

Σε ένα τυχαίο αστυνομικό μπλόκο στο δρόμο τον Ιούλιο, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις επιβάτες ενός αυτοκινήτου πέταξαν τα κινητά τους τηλέφωνα πριν σταματήσουν για τον έλεγχο.  Από την ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων, ακολούθησε έφοδος της αστυνομίας σε αγροικία κοντά στα Σφακιά, αλλά δεν βρέθηκε ο Λεμπιδάκης. Πολύτιμες πληροφορίες αντλήθηκαν και από το οπτικό υλικό του επιχειρηματία που στάλθηκε στους συγγενείς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα εργαστήρια εντοπίστηκε το γεωγραφικό στίγμα, όπου έγινε η βιντεοσκόπηση, ίχνος που υπήρχε κριμένο στα ψηφιακά δεδομένα του βίντεο.

Όταν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν στο δωμάτιο-φυλακή της εγκαταλελειμμένης μάντρας αυτοκινήτων στο Ρέθυμνο, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ήταν δεμένος χειροπόδαρα με αλυσίδες από το μπράτσο του  κρεβατιού. Δεν ήξερε καν αν ήταν μέρα ή νύχτα. Είχε να δει το φως του ήλιου 6 ολόκληρους μήνες.

Συγκλονισμένος από τις πρώτες στιγμές πραγματικής ελευθερίας ο επιχειρηματίας κατάφερε να ψελλίσει μόνο δύο κουβέντες: «Σας ευχαριστώ. Δεν το πιστεύω πως με σώσατε!».

Ορισμένοι από τους συλληφθέντες φαίνεται να είχαν σχέση και με την απαγωγή Παναγόπουλου. Ο επιχειρηματίας μίλησε αποκλειστικά στο Star και την Τασούλα Παπανικολάου, όπως θα δείτε στο βίντεο.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, φανερά καταβεβλημένος, μεταφέρθηκε στα ιατρεία της αστυνομικής σχολής. Εκεί, μετά από 186 μέρες, τον συνάντησαν και πάλι οι στενοί συγγενείς του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top