Γαρίδες σαγανάκι: Μούρλια καλοκαιρινή συνταγή από τον Χρήστο Μοίρα

Τα μυστικά για ένα πολύ νόστιμο πιάτο!

Δείτε τη συνταγή του Χρήστου Μοίρα

Ο Χρήστος Μοίρας ζήλεψε τις γαρίδες σαγανάκι που έφαγε το περασμένο σαββατοκύριακο κι αποφάσισε να δείξει στους τηλεθεατές του Breakfast@Star πώς να τις φτιάξουν εύκολα και γρήγορα.

Υλικά (για 2-3 άτομα)

500 γρ. γαρίδες (μεσαίες ή μεγάλες, με τα κεφάλια)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
1 μικρό κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη (ή κατά προτίμηση)
400 γρ. ντομάτες τριμμένες ή κονκασέ
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ ποτήρι λευκό κρασί
150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Γαρίδες σαγανάκι με ούζο- Τέτοιο νόστιμο φαγητό δεν έχετε ξαναφάει!

Γαρίδες σαγανάκι: Μούρλια καλοκαιρινή συνταγή από τον Χρήστο Μοίρα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος από το σώμα και το εντεράκι,αφήνουμε τα κεφάλια και τις ουρές. Κρατάμε τα κελύφη. 

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σαγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κελύφη. Τα σοτάρουμε για περίπου δύο λεπτά, μέχρι να πάρει το λάδι όλη τους τη γεύση και να αρχίσουν να κοκκινίζουν. 

Σουρώνουμε ή απλώς αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα κελύφη και κρατάμε το αρωματισμένο λάδι στο τηγάνι. Μέσα στο ίδιο λάδι, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. 

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα: Η συνταγή του Αλέξανδρου από το MasterChef!

Προσθέτουμε το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά, το σέλερι και την πιπερίτσα τσίλι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.  Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. 

Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου δέκα λεπτά, μέχρι να δέσει. Τότε ρίχνουμε τις γαρίδες μέσα στη σάλτσα και τις αφήνουμε να μαγειρευτούν για τρία με τέσσερα λεπτά, γυρίζοντάς τες μία φορά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να ψηθούν σωστά, χωρίς να παραμαγειρευτούν.

Σκορπίζουμε από πάνω τη θρυμματισμένη φέτα, σκεπάζουμε το σκεύος κι αφήνουμε για ένα-δύο λεπτά να μαλακώσει και να ενσωματωθεί με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως, ιδανικά με φρέσκο ψωμί για βούτες.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top